SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"O amenda nu este gandita pentru a distruge viata unui om"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Amenzile nu trebuie sa fie exagerat de mari, atat de mari incat sa ii afecteze grav situatia financiara a unui om, in conditiile in care pentru abateri grave exista raspundere penala, este de parere primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

El a fost intrebat in conferinta de presa de ieri ce parere are despre modificarea codului rutier care prevede amenzi foarte mari si a spus ca prefera sa nu comenteze aceasta initiativa din calitatea de prim-vicepresedinte al PNL, in conditiile in care proiectul apartine unui liberal.

Iohannis a dat insa ca exemplu o alta lege care prevedea amenzi exagerate.

"Acum nu ma refer la codul rutier hai sa luam ordonanta 65 cu retrocedarea. Acolo am avut o discutie la un moment dat - sunt prevazute sanctiuni si initiatorul a pus acolo sanctiune pentru cel care impiedica procedura deci cum ar veni secretarul unei prim[rii, ca amenda sa fie de 100.000 lei si i-am rugat pe oameni sa se mai gandeasca un pic. in general, o amenda este gandita pentru a-l pisca pe om la bani si sa isi dea seama ca a gresit astfel ca a doua oara sa nu mai faca acelasi lucru sau sa incerce sa nu mai faca. in nicun caz o amenda nu este gandita pentru a distruge viata acelui om sau pentru a-i distruge pentru ani de zile situaia financiara. Dupa parerea mea este inadmisibil ca o amenda, indiferent pentru ce ai facut, sa reprezinte o suma asa de mare incat omul intra in faliment daca o plateste. Vorbim acum de ordonanta de retrocedare si atunci s-a redus oarecum cuantumul acelei amenzi. Daca cineva a savarsit o fapta prin care au fost raniti oameni, au murit oameni sau apare o paguba foarte mare, atunci nu se mai aplica amenda, atunci este infractiune si discutam cu totul altceva. Amenda este ceva facut sa ii atraga omului intr-un mod neplacut atentia ca a gresit iar infractiunea este cu totul altceva si daca urmarile sunt deosebit de grave atunci da, se poate ajunge ca viata omnului sa fie distrusa. Nu putem sa confundam aceste lucruri. Nu poti sa dai o amenda de 100.000 de lei unui secretar de primarie care te miri din ce neglijenta sau poate chiar rea intentie a oprit o hartie pentru ca daca i-o dai trebuie sa te gandesti un pic omul ala cat castiga pe luna.(...) Trebuie sa avem amenzi care sa fie corelate cu veniturile. Ca sunt unii smecherasi in Bucuresti care isi permit orice este perfect adevarat, dar asta este cu totul altceva. Trebuie sa ne gandim totusi ca majoritatera romanilor nu sunt nici smecherasi, nici milionari. Sunt oameni care castiga putin si incearca si ei sa duca o viata decenta", a explicat primarul Sibiului.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 04 octombrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter