SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGO "Cale Verde" de 5.800.000 de euro pentru Sibiu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

"Calea Verde spre Dezvoltare Durabila" este titlul proiectului in valoare de 5.800.000 de euro aprobat saptamana trecuta de Comitetul Mecanismului Financiar de la Bruxelles. Proiectul depus de Agentia pentru Protectia Mediului Sibiu a fost elaborat in parteneriat cu Asociatia Norvegiana a Autoritatilor Locale si Regionale - KS, Proiectul Programului RO07 Adaptare la Schimbari Climatice si este finantat in totalitate prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (Norvegia, Islanda si Lichtenstein).

Realizata cu scopul de a reduce vulnerabilitatea umana si a ecosistemului la schimbari climatice "Calea Verde spre Dezvoltare Durabila" urmareste elaborarea unui set de bune practici privind adaptarea la schimbari climatice, urmand sa sprijine autoritatile publice din trei municipalitati: Sibiu, Targu Mures si Brasov, in elaborarea strategiilor si planurilor de masuri privind adaptarea la schimbari climatice. Proiectul va oferi, totodata, solutii de adaptare la schimbari climatice pentru sectoarele energie, transport si constructii, prin implementarea unor proiecte-pilot doar in municipiul Sibiu.

Cablurile - din suprateran in subteran

Mutarea a 10.000 de metri liniari de cabluri de electricitate si comunicatie din suprateran, unde se afla acum, in subteran, este proiectul pilot de care se bucura Sibiul. Vizate, in acest sens, sunt arterele principale ale orasului - de la intrarea in Sibiu dinspre Brasov, Calea Dumbravii si Bulevardul Corneliu Coposu - in cadrul aceluiasi proiect urmand sa fie plantati copaci in statiile de autobuz. Reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Sibiu dau asigurari ca la finalizarea lucrarilor de montare a cablurilor, drumurile afectate vor fi readuse la starea initiala.

in ceea ce priveste proiectul pilot din sectoarele energie si constructii, bugetul este de 1.431.250 euro si va consta in adaptarea cladirii APM Sibiu la efectele schimbarilor climatice, prin promovarea materialelor de constructie adecvate, instalarea de sisteme de energie alternativa, eficientizand costurile de functionare si mentenanta. Vor fi realizate, totodata, studii de trafic si meteorologice, harti tematice, campanii de informare si constientizare, cursuri de instruire pentru reprezentantii autoritatilor si institutiilor publice, Universitatii Lucian Blaga din Sibiu, a ONG-urilor de mediu, agentilor economici si mass-media.

"Specificam ca proiectul "Calea verde spre dezvoltare durabila " este rezultatul muncii de echipa realizate integral de catre colectivul Agentiei pentru Protectia Mediului Sibiu. Consideram ca prin contributia noastra la atragerea fondurilor europene prin elaborarea, implementarea proiectelor de mediu, prin accesarea programelor de finantare, APM Sibiu poate fi un bun model si o incurajare ca fondurile sunt accesibile si pentru institutiile publice", a declarat Bogdan Trif, directorul APM Sibiu.

Doar unul dintre ele

"Calea Verde spre Dezvoltare Durabila" este doar unul dintre proiectele APM Sibiu, pentru ca in 2013 agentia sibiana are in derulare POS Mediu - Managementul conservativ al siturilor de importanta comunitara - Insulele stepice de langa Slimnic, Movilele de la Paucea si Mlaca Tatarilor si Implementarea si inregistrarea EMAS a Agentiei pentru Protectia Mediului Sibiu si a Muzeului National Brukenthal Sibiu. Proiectul care prevede inregistrarea si implementarea EMAS, adica inregistrarea institutiilor in sistemul de management de mediu si audit al Uniunii Europene este finantat prin Programul Fundatiei Germane pentru Mediu. Mai mult, APM Sibiu a obtinut Certificatul de performanta energetica a cladirii, conform Legii nr. 159/2013 privind performanta energetica a cladirilor, efectuandu-se auditul energetic in urma caruia a fost elaborat un Raport de analiza si certificare energetica a cladirii.

"Prin implementarea acestor proiecte dorim sa imbunatatim performanta de mediu in judetul Sibiu, integrata in politicile de dezvoltare locala si nationala" a mai precizat Bogdan Trif.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 08 octombrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter