SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGO expozitie traditionala de vazut (si de gustat) in Muzeul ASTRA

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Expozitia cu degustare de produse culinare traditionale, organizata de studentii Facultatii de Ştiinte Agricole, Industrie Alimentara si Protectia Mediului (ŞAIAPM) in Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA din Dumbrava Sibiului a avut, in acelasi timp, sansa si succes. Şansa pentru ca, doar cu cateva momente inainte de inceperea evenimentului, ploaia care promitea sa compromita orice, s-a oprit, iar succes, pentru ca... a avut succes. Prin organizarea sa, printr-o prezenta "de zile mari " si prin faptul ca "oferta " expusa a fost mai mult decat bogata. S-au putut vedea (si, implicit, degusta), cam tot ceea ce bucataria traditionala romaneasca reala (mentionam aceasta pentru ca multe produse aflate in comert, chiar daca poarta epitetul de "traditional ", numai traditionale nu sunt) are mai bun: branzeturi, produse de carmangerie, de panificatie, conserve "de casa ", sucuri naturale sau chiar "tarii ". Toate acestea fiind de fapt rezultatul muncii si pasiunii studentilor de la specializarile Agromontanologie si IPMA (Inginerie si Protectia Mediului in Agricultura) si a colaborarii cu gazdele, Complexul National Muzeal ASTRA.

Pe langa admirarea si degustarea produselor, cei prezenti au mai avut ocazia de a vizita, tot in incinta muzeului din Dumbrava, lotul didactic experimental al facultatii, unde au fost plantate culturi traditionale sau moderne, precum camelina sau tritordeum, unde au primit explicatii detaliate chiar de la studentii care au muncit pe acest mic "ogor ".

Programul de ieri a fost "condimentat ", la figurat, si de programul artistic al formatiei de muzica populara a facultatii, deja cunoscut multor sibieni. La final, studentii participanti au primit diplome de participare.

Expozitia cu degustare de produse culinare traditionale a Facultatii de ŞAIAPM s-a bucurat de prezenta conducerii Universitatii Lucian Blaga, (prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean, presedintele Senatului, alaturi de prorectorii ULBS), a conducerii facultatii de ŞAIAPM, a CNM ASTRA si reprezentanti ai Directiei pentru Agricultura Sibiu, a Institului de Montanologie Cristian si a facultatilor de Inginerie, Ştiinte si Ştiinte Economice din cadrul Universitatii "Lucian Blaga ".

La bunul mers al evenimentului au contribuit si au fost alaturi de studenti, cadrele didactice care au organizat si coordonat intreaga actiune: prof. univ. dr. ing. Gligor Ciortea, prof. univ. dr. Ing. Camelia Sava, sef lucrari dr. ing. Mirela Stanciu si sef lucrari dr. ing. Lia Iagaru.
de Dumitru Chiselita


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 16 mai 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 30 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter