SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGO fabrica din Sibiu "in flacari "

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Zeci de masini de acordare a primului ajutor si echipaje de pompieri au actionat, ieri, la Continental Automotive pentru stingerea unui incendiu violent care a izbucnit la fabrica din zona de Vest a Sibiului. Mai multi muncitori au avut nevoie de interventia medicilor, dupa ce s-au intoxicat cu fum. Din fericire, totul a fost doar un exercitiu demonstrativ, pus la cale cu ocazia Zilei Pompierilor din Romania, care va avea loc in data de 13 septembrie.

Totul s-a desfasurat conform scenariului. Astfel, in procesul de dezvoltare a societatii S.C. Continental S.A. Sibiu a fost construita o hala de productie pentru componente electronice in industria automotive. La momentul in care a izbucnit incendiul se monta linia tehnologica si se faceau probe pentru reglarea si punerea in functiune a utilajelor de productie. Din cauza ca nu au fost instalate toate sistemele de protectie, reglajele si probele se faceau pe zone si utilaje individuale. in vederea reducerii alarmelor false ce pot aparea ca urmare a probelor, a fost deconectata instalatia speciala de semnalizare si stingere a incendiilor, iar pe timpul testarii unui cuptor de lipire a componentelor electronice, acesta a luat foc din cauza supraincalzirii. Personalul de la locul de munca a fost surprins de eveniment si nu a putut face fata situatiei, fapt ce a condus la dezvoltarea cu repeziciune a incendiului alimentat de materialele combustibile si masele plastice aflate in imediata apropiere a focarului.

Personalul, evacuat

Grupa Operativa a ISU Sibiu si Detasamentul de Pompieri Sibiu s-a deplasat imediat la locul incendiului, insa evacuarea personalului din hala afectata de incendiu, s-a desfasurat cu dificultate, deoarece in cadrul scenariului, sistemul de semnalizare a incendiilor nu functiona. Angajatii societatii au intervenit si ei cu materialele de prima interventie.

in interior, din informatiile pe care le comunica seful de sectie, fusese inundata hala de productie cu fum, iar 4 muncitori ce au incercat sa actioneze asupra focarului, cu mijloace initiale de stingere, s-au intoxicat cu fum si nu s-au mai putut evacua. Pentru rezolvarea situatiei s-a format o echipa de cautare-salvare necesara gasirii celor patru victime. S-a procedat pentru instalarea punctului de acordare a asistentei medicale si s-au luat masurile pentru preintampinarea propagarii incendiului la restul cladirii.

Din cauza fumului gros si dens imprastiat la toate cladirile societatii s-a luat hotararea de evacuare a intregului personal, insa in urma evacuarii persoanelor din sectiile de productie ale societatii, un numar de 12 persoane nu au raspuns la apel existand posibilitatea ca acestea sa fi ramas blocate si intoxicate cu fum in interiorul cladirii. Astfel, s-a trecut la masuri de identificare, salvare si evacuare a persoanelor ramase blocate in interiorul fabricii.

Din cauza neprotejarii de foc a cailor de ventilatie, incendiul s-a extins la depozitul de produse, lipit de hala de productie, amenintand producerea unei arderi generalizate si pierderea capacitatii portante a elementelor de constructie. in acel moment s-a realizat manevra de forte si mijloace pentru protectia spatiilor din vecinatatea depozitului si racirea elementelor de rezistenta ale constructiei.

La acest exercitiu au participat Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu, Detasamentul de Pompieri Sibiu, Medias si Sectia Agnita, cu fortele si mijloacele prevazute, factorii de decizie, responsabilii pentru situatii de urgenta si personalul de la locul de munca, al SC Continental SA pentru manuirea cu rapiditate a mijloacelor de stingere aflate in dotare; pentru organizarea operatiunilor de evacuare - salvare si de interventie pana la sosirea pompierilor militari; executarea evacuarii marfurilor si autovehiculelor aflate in zona afectata in scopul asigurarii unui acces corespunzator pompierilor profesionisti la sursele de apa si spre caile de acces si interventie. De asemenea, a participat Crucea Rosie Sibiu pentru acordarea primului ajutor medical si trierea persoanelor evacuate care prezinta afectiuni ca urmare a situatiei create; personal medical din cadrul DSP Sibiu si UPU Sibiu pentru acordarea primului ajutor medical in zona afectata, impreuna cu SMURD; pentru trierea persoanelor evacuate care prezinta afectiuni ca urmare a situatiei create; pentru transportarea la spitalele din zona a persoanelor care au avut de suferit in urma actiunilor de localizare si lichidare a urmarilor situatiilor de urgenta produse. La exercitiu au mai luat parte Serviciul de Ambulanta al municipiului Sibiu cu 3 autosanitare; un echipaj de Jandarmi; doua echipaje de la Politia Rutiera.
de Laura Buciu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 11 septembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter