SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGO intalnire speciala cu Rachmaninov, Mussorgsky, Chopin si Liszt

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Spiritele unor com- pozitori precum Rachmaninov, Mussorgsky, Chopin si Liszt prind viata la Sala Thalia, prin intermediul pianului si al solistei Ingrid Fuzjko Hemming. Melomanii sibieni, si nu numai ei, sunt asteptati marti, 6 noiembrie, sa se bucure de recitalul de pian organizat de Filarmonica de Stat Sibiu in colaborare cu Ambasada Japoniei.

Pianista nascuta la Berlin dintr-o mama japoneza si un tata de origine ruso-suedeza, s-a remarcat de la o varsta frageda drept un talent muzical prodigios. Crescuta intr-o familie cu preocupari artistice, mama fiind pianista, iar tatal arhitect, Ingrid Fuzjko Hemming incepe de la 10 ani sa ia lectii de pian cu Leonid Kreutzer, cel care i-a prezis o stralucita cariera pianistica. Dupa perioada de studentie de la Universitatea Nationala de Muzica si Arte Frumoase din Tokyo, obtine mai multe premii in cadrul unor importante competitii organizate in Japonia sub egida NHK Mainichi si Cultural Radio Broadcasting Inc. La 28 de ani revine in orasul natal, Berlin, unde va absolvi Institutul de Muzica, iar mai apoi se muta la Viena, unde studiaza sub indrumarea lui Paul Badura-Skoda si colaboreaza cu Bruno Maderna si Leonard Bernstein. in urma unei raceli puternice, isi pierde partial auzul.Prezenta constanta pe scene prestigioaseAceasta intamplare nefericita n-a impiedicat-o insa sa-si continue cariera, intrucat Ingrid Fuzjko Hemming participa la prestigioase festivaluri internationale si apare in mod regulat pe scenele de concert din intreaga lume la invitatia unor cunoscute orchestre simfonice. Anul 2006 marcheaza aparitii impreuna cu Orchestra Filarmonica din Slovenia si cu Filarmonica din Moscova. in luna septembrie concerteaza alaturi de Royal Philharmonic Orchestra la Londra, iar in decembrie, alaturi de Cvartetul Artis la Salle Gaveau din Paris. in februarie 2007 sustine un turneu in trei mari orase americane si apare pe scena de la Carnegie Hall. in perioada aprilie-iulie 2007 pe agenda sa figureaza mai multe concerte cu Janacek Philharmonic Orchestra, Bari Concert Society Orchestra, Orchestra de camera din Lituania, Orchestra Radiodifuziunii din Spania. Colaboreaza cu violonistii Alexandre Da Costa si Laurent Korcia. in luna septembrie 2010 este invitata la Festivalul Chopin de la Varsovia unde canta in fata a numeroase personalitati. in martie 2012 recitalul pe care-l sustine la Londra se bucura de un record de audienta, acesta fiind preluat de catre BBC.

Muzica nu este insa unica dragoste a solistei, pentru ca Fuzjko Hemming se implica activ si in actiuni filantropice, participand anual la numeroase concerte de caritate, desfasurand in acelasi timp o neobosita activitate in domeniul protectiei animalelor, de care se simte foarte legata afectiv.

Cei care isi doresc sa se bucure de o seara speciala in compania pianului isi pot achizitiona biletele de la Sala Thalia, incepand de astazi, 31 octombrie, in fiecare zi intre orele 12-16. Pretul unui bilet este de 14 lei.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 31 octombrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter