SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGO lume-ntreaga in Biblioteca din Avrig

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »

Pe langa conducerea, intreg staff-ul si alesii judeteni, la momentul inaugural au fost prezenti, printre altii, prefectul judetului Sibiu, Horatiu Racuciu, primarul orasului Avrig, Arnold Gunter Klingeis, sefi ai unor directii sau servicii deconcentrate, primari sau viceprimari din Ţara Oltului, consilieri locali, directori ai unor institutii de invatamant din zona, coordonatori ai unor compartimente sau servicii din cadrul Primariei orasului Avrig, reprezentanti ai mai multor biblioteci publice din judetul Sibiu, diversi alti invitati. De asemenea, la acesta festivitate au luat parte si reprezentantii Fundatiei IREX Romania, ce se ocupa de implementarea programului, Cristina Vaileanu si Szocs Jozsef.

Festivitatea a fost coordonata de directorul Bibliotecii Judetene ASTRA, Onuc Nemes Vintila si gazda evenimentului, bibliotecara Maria Grancea, ce au sustinut scurte interventii, prin care au dorit sa prezinte participantilor cateva detalii despre programul " Biblionet ", despre noul si deosebit de generosul spatiu al Bibliotecii Orasenesti Avrig, dar si despre idea ce a stat la baza invitatiei ca acest program sa fie inaugurat aici. Au mai vorbit celor prezenti primarul Avrigului, prefectul judetului Sibiu si reprezentantii IREX, toate alocutiunile cuprinzand mesaje de felicitare si succes pentru institutia gazda, de sustinere a activitatii acesteia si in viitor.

Dupa taierea panglicii inaugurale, actiune la care au participat prefectul Horatiu Racuciu, presedintele CJ Sibiu, Maretin Bottesch si primarul avrigean, Arnold Gunter Klingeis, cei interesati au putut vizita spatiul special destinat acestui program, avand chiar posibilitatea de a testa calculatoarele instalate.

Programul national "Biblionet - lumea in biblioteca mea " are o valoare totala de 26,9 milioane de dolari si este finantat de Fundatia Bill & Melinda Gates pentru urmatorii 5 ani. Biblionet este un parteneriat intre IREX, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Fundatia EOS (Educating for an Open Society), Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) si bibliotecile publice romanesti. Microsoft Corporation va dona catre bibliotecile selectate in program software in valoare de aproximativ 15 milioane de dolari, aceasta actiune fiind parte a initiativei globale de inzestrare a comunitatilor cu tehnologie accesibila si utila.

Judetul Sibiu, alaturi de alte 23 de judete, a facut parte din cea de-a doua runda de admitere in programul de informatizare a bibliotecilor publice, anuntul privind indeplinirea conditiilor de eligibilitate si admiterea in acest program fiind facut in 25 martie 2010.

Prin acest program, Biblioteca din Avrig a fost inzestrata cu 4 calculatoare de ultima generatie, dotate cu toate accesoriile necesare si diverse soft-uri sau programe cu licenta pentru utilizare, un scanner, un videoproiector o imprimanta si un ecran pentru proiectie. Urmare a deschiderii programului, orice membru al comunitatii ce viziteaza biblioteca are posibilitatea de a naviga pe internet, in mod gratuit.

in vara anului trecut, Consiliul Local Avrig si-a dat acordul pentru participarea orasului, in calitate de co-partener, la programul ce isi propune facilitarea accesului gratuit a publicului larg la informatie prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne in Romania. Ca urmare, pentru cei cinci ani de derulare a programului, s-a aprobat suportarea, din bugetul local (cofinantarea), costurilor legate de asigurarea abonamentului la internet, asigurarea (polita de asigurare) echipamentelor donate prin program, plata utilitatilor si asigurarea securitatii spatiului (prin instalarea unor sisteme de siguranta), transportul si cazarea bibliotecarului pentru participarea la cursurile de instruire organizate de BIBLIONET la Biblioteca Judeteana ASTRA.

in judetul Sibiu, participa la acest program national 17 biblioteci publice- Medias, Avrig, Talmaciu, Agnita, Saliste, Turnu Rosu, Sadu, Rasinari, Axente Sever, Valea Viilor, Darlos, Atel, Şura Mare, Rosia, Şura Mica, Chirpar si Nocrich.
de Dan Francu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 28 ianuarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 13 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter