SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGO noua premiera la teatru, din operele lui Beckett

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »

Dupa patru ani de la premiera spectacolului „Asteptandu-l pe Godot ", pe scena Teatrului National „Radu Stanca " Sibiu va fi prezentata o alta piesa importanta din creatia dramaturgului irlandez Samuel Beckett. Spectacolul Sfarsit de partida, regizat de Charles Müller (Luxemburg), va avea premiera duminica, 1 martie, de la ora 19.00. Avanpremiera este programata pentru ziua de sambata, 28 februarie, ora 19.00.
Spectacolul Sfarsit de partida este o noua materializare a parteneriatului cu Theatre d'Esch-sur-Alzette din Luxemburg, inceput in anul Capitalei Culturale Europene. Regia spectacolului este semnata de Charles Müller, directorul teatrului din Esch, iar intreaga scenografie a fost realizata la Luxemburg. Charles Müller este cel care a revitalizat Theatre d'Esch-sur-Alzette, fiind un regizor entuziast si deschis spre nou, care pledeaza pentru originalitate si o legatura stransa intre spectacolele montate si spiritul vremii sau specificul cultural in care sunt prezentate.

Piesa face parte dintr-o microstagiune organizata de teatrul sibian in perioada 1 – 3 martie si dedicata celor mai recente productii semnate TNRS.

Sfarsit de partida
Sfarsit de partida este considerata una dintre piesele de referinta atat pentru viziunea teatrala beckettiana, in particular, cat si pentru cea a teatrului absurdului, in general. Aceasta continua linia dramatica trasata de prima piesa de succes a dramaturgului irlandez, „Asteptandu-l pe Godot ".
„Sfarsit de partida este o meditatie asupra mortii plasata intr-un peisaj post-apocaliptic, plina de umor savuros si cinism resemnat. Beckett ne dezvaluie un cuplu de batrani fara picioare, carora li se schimba nisipul din lazile de gunoi precum animalelor, un tiran orb si neputincios intr-un scaun cu rotile si un servitor ce nu se poate aseza. Cuvantul este pentru Beckett sursa unei iluzionari, fara de care nu ar mai exista nimic intre viata si moarte. Cuvantul este tot ceea ce i-a mai ramas omului din umanitatea sa, insa nici el nu-si mai poate implini functia comunicativa, de creatie de sens, pana la capat: Beckett isi considera piesa „un simplu joc", un joc in care cuvintele reprezinta materialul principal, miscarea, gesturile si lumi­na aflandu-se doar pe un palier secundar. insa, contrar aparentelor, acest joc nu este nicidecum unul gratuit. " Ştefana Pop

Microstagiune de primavara
Microstagiunea teatrului sibian va incepe duminica, 1 martie, cu lansarea volumului Carte cu Gina Patrichi de Mircea Morariu, editat de Fundatia Culturala „Camil Petrescu " si Revista Teatrul Azi. Volumul face parte din colectia „Galeria teatrului romanesc ", coordonata de criticul de teatru Florica Ichim. Carte cu Gina Patrichi este o privire asupra vietii si personalitatii uneia dintre cele mai mari actrite ale teatrului romanesc si o imagine a peisajului teatral din a doua jumatate a secolului XX, puternic marcat de evenimentele politice si ideologia vremii. Lansarea de carte va avea loc in foaierul Teatrului National „Radu Stanca " si se va bucura de participarea autorului Mircea Morariu si a criticilor de teatru Florica Ichim si Marinela Ţepus.

Programul microstagiunii
Duminica, 1 martie 2009, ora 18.30 (foaier)
lansare – Carte cu Gina Patrichi de Mircea Morariu, Fundatia Culturala „Camil Petrescu " si Revista Teatrul Azi
Duminica, 1 martie 2009, ora 19.00
Sfarsit de partida de Samuel Beckett
regia: Charles Müller
Luni, 2 martie 2009, ora 19.00
Auto-Da-Fé de Tennessee Williams
regia: Theodor Cristian Popescu
cu: Dana Talos, Catalin Patru, Adrian Matioc, Vlad Robas, Anca Pitaru, Mihai Alexandru, Simina Contras, Viorel Rata, Dana Maria Lazarescu, Catalin Grigoras, Ofelia Popii, Florin Cosulet
marti, 3 martie 2009, ora 19.00
Ein Sommernachtstraum / Visul unei nopti de vara de William Shakespeare (Sectia Germana)
regia: Luisa Brandsdörfer
cu: Liviu Vlad, Cristina Ragos, Ali Deac, Steve Walter, Johanna Adam, Eniko Blenessy, Georg Potzolli, Renate Müller-Nica, Monika Dandlinger, Emoke Boldizsar, Horia Nicoara, Wolfgang Kandler, Filip Mitachescu, Catalin Neghina, Tomohiko Kogi, Irina Deak, Lerida Buchholtzer, Cristina Stoleriu, Laura Ilea, Iulia Popa, Maria Anusca, Ilinca Mateescu.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 26 februarie 2009


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter