SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGO sansa pentru Saraturile de la Agnita

Stiri din Sibiu: Reportaj Adauga un comentariu »

Revendicata dar nepreluata inca de Biserica Evanghelica din Agnita, statiunea Saraturi capata tot mai mult aspectul spre care tinde conceptul Natura 2000, adica revine incet la starea de dinainte de interventia omului.

Doar odata pe an, asociatia "Free Spirits " da viata acestui minunat colt de rai, curata vegetatia, monteaza corturi, instaleaza toalete si dusuri, si opoi cu masinile lor puternice, 4 X 4, dau cate o raita prin padurile din imprejurimi, intrecandu-se in maiestria de a trece prin balti, santuri, razoare, adica prin locuri pe unde oamenii "cuminti " nu trec nici cu piciorul.

Nu stiu cat de mult apreciaza pilotii terenul pe care trebuie sa-l parcurga, dar se pare ca locul de campare este foarte apreciat.

De prezenta acestor iubitori de aventura a profitat Radu Curcean, presedintele asociatiei "Valea Hartibaciului ", pentru a organiza "Tabara de Vara Agnita - Saraturi 2010 ".

Dupa incheierea concursului "Off Road ", din zona Agnita, inimosii concurenti au lasat la Saraturi instalatiile si cortul pentru a beneficia de ele elevii participanti la tabara sportiva organizata de asociatia "Valea Hartibaciului ".

Desi au fost invitate toate comunele din asociatie sa trimita elevi la aceasta tabara, doar cinci primari si scoli s-au implicat si au dat curs invitatiei; Altana, Bruiu, Chirpar, Marpod si Agnita. Faptul ca numai primarii si scolile din aceste comune au raspuns a fost in avantajul copiilor care au participat. in aceasta prima editie a taberei sportive s-a prevazut ca vor lua parte 150 de elevi, pe o perioada de 3 zile. Faptul ca au fost 70 de elevi a permis prelungirea taberei la 5 zile, spre bucuria celor prezenti care timp de patru zile s-au intrecut la fotbal, volei, korfball, badminton, orientare turistica, sah si tenis de masa iar in ziua a V-a au primit diplome si premii.

in afara de competitiile sportive, elevii au avut parte de un program educativ si distractiv foarte variat. Au invatat sa monteze si sa demonteze cortul, sa tina curat in zona de activitate, au participat la jocuri de cabana si s-au distrat in jurul focului de tabara.

Aceasta prima editie a "Taberei Sportive de la Saraturi " s-a dorit sa fie un test pentru un eventual proiect de tabara de vacanta permanenta pentru elevii de pe Valea Hartibaciului, care nu au alte sanse de vacanta recreativa.

Proiectul a fost realizat de asociatia "Valea Hartibaciului ", impreuna cu Casa de Cultura Ilarion Cocisiu " din Agnita, a fost sustinut de Consiliul Judetean Sibiu si sponsorizat de S.C Romgaz Medias.

Faptul ca aceasta prima editie a fost o reusita se datoreaza profesorilor insotitori: Mircea Vasiu din Altana, Mircea Cernea din Bruiu, Munteanu Ovidiu din Chirpar si Comaniciu Irina din Marpod. Un rol determinant in organizarea competitiilor sportive l-au avut profesorii Sarbu Stelian, Iancu Mihaila, Jecan Dan si Oliu Cornel. Pentru momentele distractive copii s-au bucurat de prezenta minunatilor tineri din "Serviciul de Voluntari Agnita ".

Organizatorii tin sa multumeasca doamnelor Rusu Maria si Popa Anca atat pentru asigurarea asistentei medicale cat si pentru ajutorul in activitatile gospodaresti.

Toate persoanele enumerate ca si alti reprezentanti ai unor institutii din Agnita au facut munca de voluntariat, cu multa implicare si daruire sufleteasca, ceea ce denota ca mai sunt oameni bucurosi sa faca ceva din dragoste pentru copii.

Cu asemenea oameni exista sansa ca Saraturile sa devina o tabara permanenta pentru copiii de pe Valea Hartibaciului. Presedintele asociatiei, Curcean Radu si altii ca el, spera sa se reglementeze odata statutul fostei statiuni si aceasta sa devina un loc de agrement placut si util pentru toti locuitorii de pe Valea Hartibaciului.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 06 septembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter