SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGO sansa pentru seniori

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Seniori activi, implicati in viata cetatii. Acesta este mesajul pe care Festivalul Şanselor Tale il promoveaza in acest an la Sibiu. Evenimentul este organizat de Şcoala Populara de Arte si Meserii "Ilie Micu" si ne provoaca, fie ca suntem tineri sau mai putin tineri, sa privim cu alti ochi varsta a treia. Provocarea a fost lansata ieri, la deschiderea oficiala a festivalului de catre Maria Lia Bologa, director Şcoala populara, si a fost sustinuta de Martin Bottesch, presedintele al Consiliului Judetean Sibiu, si de Constantin Şovaiala, vicepresedinte CJ Sibiu. La eveniment au fost prezenti, de asemenea, membri ai Asociatiei Forumul Solidaritatii Sociale a Pensionarilor Sibiu.

"Varsta a treia nu trebuie sa fie o etapa din viata in care nu mai faci nimic. Trebuie sa te bucuri de liniste, de familie, de nepoti, dar e important sa ai si alte activitati", a spus Martin Bottesch, iar Constantin Şovaiala a subliniat ca experienta profesionala si de viata a varstnicilor este utila si generatiilor mai tinere. Mesaje similare au fost transmise si de catre Maria Feczko, fost consilier in Ministerul Culturii si membra a grupului pentru dezvoltarea atitudinii civice in orasul Ştei, de catre prof. Magdalena Schuller si de Elena Anghel, consilier in cadrul CJ Alba.

Seniorii, in prim-plan

Dincolo de cuvinte, Şcoala populara din Sibiu a venit si cu exemple proprii, asa ca ieri dupa-amiaza, o pensionara - cursanta a institutiei i-a indemnat pe sibieni sa-si incerce talentul la pictura. Le-a oferit si sprijin logistic - pensule, culori, sevalet, coli de hartie - chiar in fata sediului Şcolii populare. Exemplele continua si astazi, pentru ca la Daia cateva dintre senioarele satului vor arata modul in care transmit secretele tesutului tinerelor din sat. De asemenea, senioarele cursului de folclor muzical din Armeni vor sustine un program artistic organizat sub genericul "Fost-am floare, fost-am pui".

"Este a XI-a editie a festivalului, dar este pentru prima data cand festivalul se adreseaza seniorilor (...) Am observat ca programele institutiilor similare din Europa se adreseaza in mod special adultilor si seniorilor, asa ca ne-am propus sa incurajam voluntariatul si implicarea seniorilor in problemele care privesc comunitatile in care traiesc", spune Maria Lia Bologa. De asemenea, Maria Lia Bologa a declarat ca isi doreste ca de anul viitor sa demareze un proiect de implicare activa a seniorilor in viata cetatii. Astfel, miercuri, se va constitui un grup de initiativa locala in vederea derularii, din februarie 2010, a proiectului "Cetatenul in primul rand". Proiectul va fi axat pe un program de seminarii in cadrul carora cetatenii vor fi incurajati sa participe activ in modelarea conditiilor de viata ale comunitatii in care traiesc si sa fie mai hotarati in a-si cere drepturile in fata statului si a administratiilor.

Festivalul Şanselor Tale este organizat de Şcoala Populara de Arte si Meserii "Ilie Micu", impreuna cu Consiliul Judetean Sibiu, in parteneriat cu Consiliul Local Loamnes, Consiliul Local Rosia si cu Asociatia Forumul Solidaritatii Sociale a Pensionarilor Sibiu. (M. S.)

Miercuri, 17 noiembrie, orele 11-15, Şcoala Populara de Arte si Meserii "Ilie Micu" isi prezinta oferta cultural-educativa tuturor celor interesati, in cadrul Zilei Portilor Deschise.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 16 noiembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 12 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter