SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGO saptamana plina de spectacole, cu un "Alt Teatru"

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

O mana de oameni au pus la cale acest festival care vine sa ofere publicului sibian spectacole de cea mai buna calitate, dupa cum promit organizatorii. Constantin Podu si Alexandra Podu, cei care au infiintat Bridge Theatre, Sebastian Dobrescu si Teodora Voineagu, sunt cei patru initiatori ai festivalului "Alt Teatru". "impreuna am cladit aceasta companie, Bridge Theatre. Ceilalti trei au aceeasi vina ca si mine, fiecare a contribuit la fel de mult in organizarea festivalului <>. Vorbim de un festival inedit", a spus Constantin Podu. Pe langa asta, se mandresc cu faptul ca, pe parcursul desfasurarii festivalului, mai multi invitati speciali vor lua parte la spectacole. Vorbim de Iwan Brioc, regizor galez si initiatorul conceptului de Teatru Senzorial Labirint, care vine la Sibiu cu echipa lui din Bucuresti, de actrita Ofelia Popii, careia Constantin Podu a tinut sa-i multumeasca pentru colaborare sau de actrita Veronica Patru, cea care va tine un atelier de teatru.

Ce putem vedea la "Alt Teatru"?

Organizatorii au anuntat ca una dintre surprizele festivalului este teatrul senzorial labirint. "Este un teatru despre tine, unul care te schimba, unde parcurgi labirintul tau interior, unul care te deschide si te face vulnerabil", explica Sebastian, presedintele teatrului labirint. Totodata, acesta a dezvaluit ca initiaza o comunitate de teatru labirint, din care vor face parte voluntarii participanti. Urmand traditia, isi propune sa plimbe comunitatea prin mai multe locuri din tara. Spectacolele de pantomima vor fi si ele in atentia publicului, la acestea luand parte si Constantin Podu, care are o experienta de cinci ani in spate in acest domeniu. Totodata, festivalul desfasoara spectacole de teatru de papusi, de teatru chinezesc, diferite workshopuri si conferinte. Astazi, "Alt Teatru" isi incepe programul inca de dimineata. Doua workshopuri de pantomima sunt programate de la orele 10 si 14.30, la sala "Virgil Flonda", din cadrul Facultatii de Litere si Arte, iar de la ora 18, va avea loc conferinta Institutului Confucius, "Despre energie", la Libraria Humanitas. Aceeasi sala devine o ora mai tarziu amfitrion al piesei "Un actor destul de fad", jucata de Constantin Podu si Ofelia Popii. Tot astazi debuteaza si workshopul de Teatru Senzorial Labirint, prima intalnire fiind programata la ora 20, in sala festiva a Bibliotecii Judetene ASTRA. incepand cu ora 21:30, "Alt Teatru" isi schimba locatia la WeltKultur, programul artistic de azi fiind inchis cu clubul "Alt Teatru". Prima editie a festivalului continua pana sambata, 23 februarie, timp in care "Alt Teatru" va reuni 11 spectacole, noua intalniri de club, zece workshopuri si trei conferinte. Organizatorii anunta ca in perioada 21-23 februarie, intrarea la workshopurile de teatru labirint va fi libera, printre acestea amintind, mai ales, de "Conferinta pasarilor", un spectacol de teatru interactiv experimental in limba engleza, care va fi pus de mai multe ori pe scena, la Sala festiva a Bibliotecii ASTRA.

Festivalul "Alt Teatru" este organizat de Bridge Theatre din Sibiu, impreuna cu Teatrul National "Radu Stanca", Universitatea "Lucian Blaga", Biblioteca Judeteana ASTRA, Libraria Humanitas "Constantin Noica", Weltkultur, Institutul Confucius al ULBS si LOOT Studio.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 17 februarie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 03 martie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter