SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGO "scumpete" de Aeroport: inca 5,3 mil. de euro pentru securitatea perimetrala

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Pe langa cele aproximativ 70 de milioane de euro investite in extinderile, reabilitarile si modernizarile Aeroportului International Sibiu in perioada 2006 - 2008, alte 5,3 milioane de euro vor mai fi cheltuite pentru asigurarea securitatii perimetrale. Din acesti bani, cea mai mare suma va fi cheltuita in prima jumatate de an de la atribuirea contractului ce va fi semnat pe o perioada de cinci ani si jumatate: in primele sase luni trebuie montat sistemul de securitate propriu-zis. In conditii normale, contractul ar urma sa fie semnat pana la finele acestui an.

Neinclus in procedurile de modernizare incepute in 2006, noul sistem de securitate perimetrala va costa aproximativ 22,4 milioane de lei, cu tot cu TVA. Suma este calculata inaintea atribuirii lucrarilor de furnizare si montare a sistemelor, licitatie in cadrul careia este de asteptat ca pretul sa scada.

Sistem complex

Sistemul de protectie cerut pentru aeroportul Sibiu este unul extrem de complex. `Perimetrul Aeroportului international Sibiu are o lungime de cca. 10 km si este protejat fizic printr-un gard realizat din plasa metalica cu inaltimea de 2,2 m, cu bariera realizata din panouri de plasa bordurata. Sistemul electronic de protectie perimetrala va avea componentele: subsistem de detectie perimetrala; subsistem de supraveghere perimetrala cu T.V.C.I, subsistem de dispecerizare; subsistem de control acces; subsistem de transmisie date; subsistem detectie si stingere incendiu camera tehnica, subsistem bariera fizica`, se arata in caietul de sarcini .

Sistemul va trebui sa poata suporta cel putin 500 de camere video, ale caror imagini sa fie stocate cel putin 31 de zile. Rata alarmelor false va trebui sa fie sub trei la suta, se mai arata in caietul de sarcini.

Printre subistemele cerute trebuie remarcat si radarul de perimetru, care sa functioneze cu o rata de 850 de masuratori pe secunda si care trebuie sa fie capabil sa detecteze vehiculele de la o distanta de minim 800 de metri, sa detecteze miscarea persoanelor, aflate atat in deplasare normala, in alergare sau in `mers taras`.

Investitii peste investitii

Aeroportul sibian continua sa fie destinatia unor sume importante de bani, necesare ridicarii standardelor aerogarii. Noua licitatie lansata ieri de Aeroportul sibian face sa paleasca sumele investite dupa modernizare in cumpararea unor litere volumetrice care sa fie montate pe noul terminal (84.000 de lei, fara TVA) sau a unui aparat cu raze X, in valoare de aproape 270.000 de lei, tot fara TVA. Sistemul de securitate nu face, de asemenea, parte din modernizarile Aeroportului, dupa cum nu au fost incluse nici lifturile-platforma pentru persoanele cu dizabilitati (cumparate ulterior cu 106.000 de lei, fara TVA) sau sistemul de bariere din parcarea noului terminal.

Alti bani: reparatiile dealului care a luat-o la vale

Zilele acestea este asteptata de catre conducerea Consiliului Judetean (CJ) Sibiu si expertiza executata pentru stabilirea cauzei care a generat alunecarea unei portiuni din dealul construit pentru prelungirea pistei Aeroportului. In urma acestei expertize va fi stabilit cine va plati sumele necesare atat lucrarilor de reabilitare, cat si a celor de reparare a sistemelor de ghidaj a aeronavelor in conditii de vizibilitate redusa, sisteme distruse odata cu alunecarile de teren din vara.

de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 20 octombrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 13 iunie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter