SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGO sibianca la Concursul International de Canto "Vox Artis"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Juriu international

Evenimentul, care se desfasoara in perioada 25-29 septembrie, deschide editia jubiliara a Festivalului International al Artei Lirice si a adus pe scena Salii Thalia 60 de interpreti din 17 tari, care isi arata talentul interpretativ in fata unui juriu ce reprezinta institutii muzicale de prestigiu din intreaga Europa. Sibiul este si el reprezentat in concurs, pentru ca printre cei 35 de solisti ajunsi in semifinala, se numara singura sibianca inscrisa in competitie, dupa cum a aratat Theodore Coresi, directorul artistic al evenimentului. 

"Suntem deja in semifinala. Avem o participare masiva din Romania si din strainatate. Va spun cu sinceritate, ca un membru al juriului, ca este un nivel deosebit. Este un concurs, care sper ca va avea o continuitate, la Sibiu", a spus Theodore Coresi, reprezentantul ArtCor Artists Agency Viena, unul dintre organizatorii concursului. La conferinta de presa la care au participat o parte dintre membrii juriului s-au mai aflat Georgeta Stoleriu, profesor la Universitatea de Muzica din Bucuresti, Sergio Pellegrini, presedintele juriului si director artistic al orchestrei Teatro Regio di Parma (Italia) Volker Piefke, director al CICADA-CON Agentur & Management, Berlin, Costin Popa, critic muzical si redactorul sef al revistei MELOS, Bucuresti, Enrico Maghenzani, de la Teatro Regio di Parma si Cristian Sandu, dirijorul Concertului de gala al laureatilor concursului, juriul fiind compus si din Ilmar Lapinsch, directorul artistic al orchestrei simfonice Irkutsk (Rusia) si Adrian Hollaender, managerul agentiei de impresariat artistic Calix-Hollaender din Viena. Toti au subliniat nivelul ridicat al participantilor, exprimandu-si, totodata speranta ca acest concurs sa se transforme intr-o rampa de lansare pentru solistii artei lirice, oferindu-le totodata oportunitatea de a fi evaluati si sfatuiti de profesionistii in domeniu.

17 tari participante

Romania, Estonia, Brazilia, Moldova, Mexic, Rusia, Bulgaria, Finlanda, Coreea, Serbia, Ungaria, Japonia, Germania, Ucraina, Olanda, Polonia si China se intalnesc la Sibiu, prin intermediul celor 60 de participanti la "Vox Artis". Solistii "se lupta" pentru primele trei pozitii ale podiumului, care aduc in total premii in valoare de 4.500 de euro (2000 euro pentru premiul I, 1500 euro pentru premiul al II-lea si 1000 euro, premiul al III-lea), dar si pentru premiile speciale, care constau in burse de studiu la Viena, dar si in participarea la spectacolele sustinute la Iasi, Bacau sau Sibiu.

Sibienii vor avea ocazia sa-i asculte pe cei mai buni solisti prezenti la concursul de la Sibiu, joi, 29 septembrie, de la ora 19, la Sala Thalia, cand este programat concertul de gala al laureatilor Concursului International de Canto "Vox Artis". Evenimentul, care marcheaza acordul final al competitiei, reprezinta si momentul care face legatura cu spectacolul de opera "Barbierul din Sevilla", deschizatorul Festivalului International al Artei Lirice, programat sa se desfasoare marti, 4 octombrie, de la ora 19, la Sala Thalia.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 28 septembrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter