SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGO suta de calatorii intr-o saptamana

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Un cadru mult mai modern decat la alte editii le-au pregatit organizatorii AFF, cinefililor, care luni la ora 18, au aflat lucruri noi despre lumea satului si a Muzeului in Aer Liber din Dumbrava Sibiului, prin intermediul celei mai recente productii, "Satul de demult", a regizorului sibian Dumitru Budrala.

Dumitru Budrala, directorul Astra Film Festival, M. Philippe Gustin, ambasadorul Frantei la Bucuresti, Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu si Valeriu Olaru, directorul Complexului National Muzeal Astra au fost personalitatile care au deschis, printr-o scurta cuvantare, cea de-a 12-a editie a Astra Film Festival. Daca Dumitru Budrala a fost cel care i-a purtat pe cinefili prin programul evenimentului, ambasadorul Frantei a punctat colaborarea indelungata dintre organizatorii festivalului sibian si institutiile franceze. De la festivitatea de deschidere a AFF 2012 n-a lipsit nici Ioan Cindrea, care a dat asigurari ca institutia pe care o reprezinta va sustine evenimentul toamnei sibiene, Valeriu Olaru scotand in evidenta importanta Astra Film Festival in contextul tuturor celorlalte manifestari derulate de CNM Astra pe parcursul unui an cultural.

Punctul de pornire spre experientele promise de filmele AFF 2012 nu a constat insa doar in filme si cuvantari, pentru ca publicul special al AFF s-a bucurat de o degustare de vin, in foaierul Casei de Cultura a Sindicatelor, pe ritmurile salbatice ale Fanfarei Transilvania de la Cugir, in timp ce sus, in Sala Marshall, amatorii de muzica inedita s-au bucurat de concertul Floex.Sound cu totul si cu totul special...Asa cum multi sibieni stiu deja, Astra Film Festival, care se desfasoara in perioada 15-21 octombrie la Sibiu, nu este doar un eveniment al filmului, ci si al altor manifestari artistice, pentru ca aici isi fac loc expozitii si multa muzica buna. Şi exact asa cum ne-am astepta, AFF nu ii aduce publicului aceeasi muzica pe care ar putea-o intalni la un concert din Piata Mare, provocandu-i pe cinefili, la fiecare editie, cu noi si noi "sounduri" si experiente muzicale.

Asa au simtit cei care s-au aflat ieri seara in foaierul Casei de Cultura a Sindicatelor, unde, intre orele 19 - 21 i-au putut asculta pe cei de la Avant'n' Gard. Exact asa cum sugereaza si numele trupei, muzica de ieri seara s-a remarcat prin incantatii urbane, ritmuri ambientale, sonoritati psihedelice, puse in scena de Maria Balabas (pian, voce), Mihai Balabas (vioara, chitara, electronice), Calin Torsan (instrumente de suflat si de jucat) si Gabriel Balasa (percutii). Patru muzicieni a caror creatie graviteaza in jurul ideii de naturalete, imbinand muzica improvizata cu poezia vorbit-cantata.

Şi experienta inedita propusa de organizatorii Astra Film Festival nu se incheie aici, pentru ca in aceasta seara, tot intre orele 19-21, cei care se vor afla la festivalul international de film vor avea ocazia sa-i urmareasca pe Zmei Trei, un grup muzical ^nfiinat cu trei decenii in urma de Nelu Constantin. Fondatorul "Zmeilor" a avut ocazia sa intalneasca multi vechi maestri ai muzicii Romanesti si tiganesti, carora le-a pastrat spiritul viu. Tot ei au fost cei care l-au ajutat sa-si creeze propriul stil bazat pe o senzitivitate melodica deosebita, ducand maiestria tehnica la un alt nivel. Astazi, Zmei Trei ofera un suflu nou muzicii extraordinare cantate la muzicuta, imbogatind-o prin aditia unei noi linii de bas, pentru a realiza un melanj inedit de muzica traditionala romaneasca si world music. Acest trio muzical unic propune o fuziune de sunete de origine romaneasca cu ritmuri balcanice si canturi traditionale.

Programul Astra Film Festival azi, 17 octombrie

Sala Marshall

* ora 8.30 - Esperanto, copiii apei. Rachid si seceta - Maroc (Franta)

* ora 9 - Cum se fabrica, episodul 185

* ora 12 - Crucile fabricilor seculare (Romania)

* ora 13 - Noosfera (Romania)

* ora 14.30 - Cheltuieli comune (Belgia)

* ora 16.30 - Balul tiganilor (Romania)

* ora 17.30 - Adevarul despre Holocaust (Romania)

* ora 19 - Ajutor pentru Mihaela (Finlanda)

* ora 21 - Metroul (Franta - Brazilia)

* ora 22.15 - Cartea tundrei. Povestea lui Vukvukai - Pietricica (Rusia)

Sala Saucan

* ora 10 - Esperanto, copiii apei. Rachid si seceta - Maroc (Franta)

* ora 10.30 - Cum se fabrica, episodul 185

* ora 12 - 28 de zile pe Luna (Turcia)

* ora 12.30 - Jucatoarele de sah (Germania)

* ora 14 - Muzicantul din Göttingen (Romania)

* ora 14.30 - Tabara (Polonia)

* ora 15 - Ludienii (Rusia)

* ora 15.30 - Stremt 89 (Romania)

* ora 16 - Bestiar urban (Spania)

* ora 17 - Skolliales (Norvegia)

* ora 18 - Taietura (Uganda)

* ora 19 - DocStories Black Sea/ Open Session - Rick Minnich (SUA) - "Forgetting

Dad" (un film intre introspectie si investigatie)

* ora 22 - Intrare personal (Franta)

Sala Studio

* ora 10 - Masterclass: Roma Stories

* ora 14 - Masterclass: Roma Stories

* ora 18 - Gone Wild (Romania)

* ora 20 - Gutuiul japonez (Romania)

* ora 20.30 - Satul de marmura (Romania - Marea Britanie)

* ora 21 - Fericiri (Romania)

* ora 22 - Din nou in piata (Norvegia)Descarca suplimentul PARAGRAFF nr. 2 aici!Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 18 octombrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter