SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGO vrajitoare de... 127 de ani, la Teatrul Gong

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

O mica vrajitoare in varsta de...127 de ani este personajul principal al spectacolului cu care Teatrul pentru Copii si Tineret Gong ii asteapta pe copii in aceasta saptamana. Atat joi, 25 octombrie, cat si m]ine, 26 octombrie, de la ora 10, prichindeii, parintii si bunicii, dar si iubitorii papusilor si ai povestilor sunt invitati la teatrul sibian pentru a o intalni pe "Die Kleine Hexe" (Mica vrajitoare).

Spectacolul, o adaptare scenica de Oana Leahu dupa Otfried Preussler, le este destinat in special copiilor de peste sase ani si ii transpune pe toti spectatorii in micuta casa a unei vrajitoare care se lupta din rasputeri sa aduca ploaia. in ciuda stradaniilor sale, vraja nu-i reuseste, pentru ca face sa ploua cu soareci si lapte batut, iar asta numai pentru ca este extrem de furioasa, deoarece, desi a implinit 127 de ani, este prea tanara ca sa danseze in Noaptea Valpurgiei impreuna cu celelalte vrajitoare in jurul focului de pe muntele Blocksberg.

Şi chiar daca micii si marii spectatori ar crede ca povestea se termina aici, ea doar acum incepe, pentru ca micuta vrajitoare decide, in ciuda sfaturilor lui Abraxas, corbul sau vorbitor, sa participe in secret, la dansul suratelor sale.

Poate ca totul ar fi mers bine, daca vrajitoarea furtunilor, matusica Rumpumpel, nu ar fi recunoscut-o si nu ar fi tarat-o in fata Marii Vrajitoare. Aceasta pare a fi insa in toane bune, asa ca decide sa-i arda matura si ii da timp un an pentru a deveni o "vrajitoare buna" . Die Kleine Hexe exerseaza in anul urmator cu sarguinta vrajile din cartea sa de vrajitorii, straduindu-se sa devina cu adevarat o " vrajitoare buna ". Mai mult, ea constata ca cea mai mare bucurie este sa faca vraji de dragul oamenilor. De aceea ajuta un grup de batrane impotriva padurarului hain, are grija ca fetita muta sa isi vanda florile de hartie pentru a supravietui si da viata omului de zapada.

"Die Kleine Hexe" ii aduce pe scena pe actorii: Jeno Major, Adrian Prohaska, Angela Paskuy, Claudia Sthuler, Gabriela Mitrea, Horatiu Dancu si Daniela Dragomir, spectacolul avand o durata de 60 de minute.

Micuta vrajitoare nu este insa singurul personaj care isi spune povestea in fata publicului de la Teatrul Gong, pentru ca duminica, 28 octombrie, de la ora 11, pe "cerul" teatrului sibian va straluci "O raza de soare". Spectacolul care poarta semnatura regizorului Lilly Krauss Kalmar, ii aduce pe scena pe actorii Angela Páskuy, Claudia Stuhler, Adrian Prohaska de la Sectia Germana. Dedicat in special copiilor cu varste cuprinse intre doi si opt ani, spectacolul cu marionete si actori la vedere este o adaptare dupa povestirea cu acelasi titlu a scriitorului Al. T. Popescu si reprezinta povestea emotionanta de prietenie ce se leaga in pivnita unei case vechi intre Pitt, o balerina de portelan si soricelul Muf.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 25 octombrie 2012


Poza Zilei Sibiu - FITS 2016

FITS 2016
~ 20 martie 2018 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 21 iunie 2015 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 21 06 2015 03:24 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 18 octombrie 2017 )
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter