SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGOamenii ministrului

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Romeo Medan – sef de cabinet, Florin Staicu si Virgil Orlandea – consilieri. Ei sunt pana acum sibienii pe care ministrul Economiei, Ion Ariton, i-a chemat la Bucuresti. Daca Romeo Medan a mai ocupat functii la nivel de minister, Florin Staicu si Virgil Orlandea sunt pentru prima data propusi intr-o astfel de pozitie.

Romeo Medan a ocupat pana acum cateva saptamani functia de consilier in cadrul Ministerului Comunicatiilor, avand insa un profil sters, fara prea multe ecouri in mass-media. Din luna februarie a anului trecut, Medan a fost propus din partea acestui minister sa faca parte din consiliile de administratie ale Romtelecom, Societatea Nationala de Radiocomunicatii si Posta Romana. Tot datorita functiei de consilier al ministrului Comunicatiilor, Medan locuieste inca in Bucuresti, intr-o vila a RA-APPS pentru care plateste o chirie lunara de 177,02 lei, facand parte alaturi de alti 185 de functionari dintr-o lista a " chiriasilor de lux`, publicata in presa nationala. Pe plan politic, despre Medan se stiu destul de putine, un motiv ar putea fi acela ca Medan a fost prieten cu toate guvernarile, fiind un " abonat` al functiile ministerial. Un exemplu: In perioada in care Miron Mitrea era ministru al Transporturilor, Romeo Medan era consilier al acestuia.

Medan s-a tinut aproape permanent intr-o stare de echilibru intre pozitia de angajat la stat cu atributii in diferite ministere si cu cea de "sindicalist" care cere conditii mai bune pentru transportatori. Romeo Medan este vicepresedinte al Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri Romani (UNTRR). Din aceasta pozitie, Medan a fost nevoit in dese randuri sa atraga atentia "colegilor" din PD-L asupra starii infrastructurii rutiere din tara. Momentul culminant s-a ptrecut in urma cu cateva luni, cand a semnat chiar o scrisoare adresata presedintelui Traian Basescu in care cerea bani pentru infrastructura.

Romeo Medan are trecut in declaratia de avere o casa in Vestem, noua loturi de teren agricol in jurul Sibiului si un automobil Buick din 1984. In Sibiu, Medan este cunoscut mai ales datorita societatii Nina SRL. De asemenea, Romeo Medan este actionar principal la societatea SC Imobiliara.

Virgil Orlandea este consilierul " bun la toate`. Orlandea a schimbat sefia lui Gigi Becali pentru cea a lui Sorin Oprescu, iar acum a ajuns subalternul lui Ion Ariton. Virgil Orlandea a detinut pentru cativa ani sefia organizatiei judetene a PNG Sibiu, iar din aceasta pozitie a candidat pentru un pot de deputat in Colegiul 1. A vrut sa candideze si pentru presedintia Consiliului Judetean, insa in cele din urma s-a razgandit. In ultima zi de campanie electoral si-a indemnat simpatizantii sa-l voteze pe… Ion Ariton. "Am sustinut intotdeauna valorile. Consideram ca Ion Ariton reprezinta cea mai buna solutie pentru judetul Sibiu. Ii invitam pe toti cei care ne sustin si ne simpatizeaza sa voteze cu Ion Ariton pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean. Suntem convinsi ca domnul Ariton va face din Sibiu cel mai puternic judet din Ardeal!", spunea in 2008 Virgil Orlandea. Nu a facut cel mai puternic judet din Ardeal, insa Orlandea a ramas aproape de Ariton. Timp de un an, pentru ca la alegerile prezidentiale, Orlandea a facut parte din staff-ul de campanie al candidatului la Presedintia Romaniei, Sorin Oprescu. Acum, insa, ministrul Ariton l-a chemat la Bucuresti. `Este foarte bine. Eu sunt deja de trei saptamani, dar am inteles ca se vor mai face schimbari, nu este suta la suta echipa gata, mai sunt si din garda veche. Ma ocup deocamdata cu de toate, in urma dfinitivarii echipei voi avea un domeniu, pana atunci ma ocup de ce este nevoie`, spune Virgil Orlandea.

La alegerile parlamentare din anul 2007, Virgil Orlandea a ocupat ultima pozitie in Colegiul 1, unde a candidat. Orlandea mai avea nevoie de 25.024 de voturi si ar fi castigat alegerile cu jumatate plus unul din alegatori. Candidatul PNG-CD a obtinut atunci 195 de voturi.

Noul consilier al ministrului Ariton, Virgil Orlandea detine o pensiune langa Sibiel, Casa Orlandea. Anul trecut, Orlandea se plangea ca din cauza infrastrcuturii din zona, isi pierde clientii. Victimele noroiului din Sibiel au picat o parte din ambasadorii acreditati in tara noastra. Autocarul cu oaspeti nu a putut sa urce pana la pensiune din cauza noroiului, iar ambasadorii au fost coborati din masina si li s-au dat cizme de cauciuc.

Florin Staicu este director editorial al cotidianului Tribuna si spune ca a acceptat propunerea ministrului Ariton de a-i fi consilier, din prietenie. `Am acceptat propunerea pentru ca sunt prieten foarte bun, de foarte multa vreme cu Ion Ariton, inca dinainte ca acesta sa intre in politica. Prietenul la nevoie se cunoaste, acesta este singurul motiv pentru care am acceptat postul de consilier al ministrului Economiei si nu exista niciun substrat politic. Sunt aici pentru o perioada determinata, pentru a imbunatati comunicarea in minister`, a declarat Florin Staicu. Pe langa activitatea de la Tribuna, Staicu a fost reporter postul de televiziune CRD, a fost cadru didactic la Facultatea de Jurnalistica a Universitatii Lucian Blaga si a realizat mai multe emisiuni la postul de radio RadioActiv iar de sase ani este director editorial al cotdianului Tribuna.

...

de Alin BRATU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 11 octombrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 04 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter