SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGOana Pellea si Mihai Gruia Sandu vin la Fringe Festival

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Dupa aplauzele primite anul trecut datorita pieselor de Teat ru "Gunoierul" si "1.000 de motive sa te omor", in 2014 revine la Sibiu. Vorbim aici despre Teatrul Artemotion, ce aduce doua spectacole de mare succes, reprezentatii-omagiu. Prima este dedicata marelui actor Constantin Tanase, fiind interpretata de Sebastian Lupu, iar cea de-a doua este dedicata maestrilor Toma Caragiu, Dem Radulescu si Puiu Calinescu.

Despre dragoste

Daca anul trecut festivalul a fost un real succes - spun organizatorii - acum de ce nu s-ar continua traditia? Astfel, pentru o reusita si in 2014, Lorgean Theatre revine si el la Sibiu. Sectiunea de teatru de apartament prezinta o serie de spectacole din stagiunea 2014, caracterizata printr-o diversitate a performerilor, atat ca varsta, cat si ca experienta artistica. Printre ei, se numara Jean-Lorin Sterian si tanarul regizor-actor Alex Nagy ("Tabloul"), actritele Adriana Titieni si Maria Radu si dramaturgul Rucsandra Pop ("Huevos congelados").

In plus, nici cei de la UnTeatru Bucuresti nu vor lipsi din aceasta editie. Spectacolul "Frumoasa calatorie a ursilor panda, povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt", in regia Catalinei Buzoianu, dupa un text semnat de Matei Visiniec, prezinta relatia unui cuplu pentru care un one-night va deveni o relatie plina de simboluri mistice, referitoare la perechea primordiala.

Padurea Dumbrava, o noua "scena"

Noul spatiu alternativ de joc introdus de Fringe anul acesta este Padurea Dumbrava, de la marginea Sibiului. Reprezentatiile ce se vor tine aici au ca scop colectarea de fonduri pentru tratamentul contra cancerului al actorului Radu Botar, unul dintre veteranii teatrului independent.

Obiectivul Fringe Sibiu este implementarea unui sistem nou de functionare a teatrului in Romania. Astfel, artistii independenti se reunesc in primul rand pentru schimbul de experienta si de informatie. Printre productiile ce au trecut testul timpului se numara si "9 din 10", in regia Letei Popescu, castigatorul premiului UNITER pentru debut, si "Ma tot duc", cu Oana Pellea si Mihai Gruia, fiind unul dintre cele mai longevive spectacole de teatru independent. "Editia din 2014 aduce la Sibiu nume importante din lumea culturala. Cel mai frumos cadou pe care il vom face sibienilor este prezenta in cadrul Fringe a marilor actori Oana Pellea si Mihai Gruia Sandu, cu spectacolul <>", a spus Catalin Grigoras, directorul festivalului.

Şi la Sibiu... "Exista nervi"

In ceea ce priveste zona teatrului experiment si a performance-ului, regasim productiile Companiei InBetween Butoh Italia-Elvetia. In agenda, se regasesc spectacolele "Unora le place swingul", al Teatrului de Arta Bucuresti, "Exista nervi", de React Cluj, "Toxic Love sau Dresorul", al Teatrului Particular Brasov, "Colateral Oedip", de Transfestsilvania Theatre, "Asteptand-o pe Alice" sau "AD 3874 - Cronica fantastica", dupa operele lui I. L. Caragiale. "Actorii vor fi platiti exclusiv din incasarile spectacolelor in care joaca. Cumparati un bilet la unul din spectacolele festivalului si cu siguranta veti contribui la dezvoltarea teatrului independent. Cei care vor sa sustina festivalul pot intra pe www.crestemidei.ro, unde pot sustine campania de crowdfunding", a explicat Catalin Grigoras.

Cei care doresc sa isi faca rezervari pentru spectacole o pot face telefonic la 0745. 261. 751. Bilete se pot achizitiona si online, pe www.tomtix.ro sau pe www.sbfringe.ro, cat si de la Centrul de Tineret Sibiu, strada Nicolae Teclu nr. 41, sau din locatiile gazda. Pretul este 15 lei, iar pentru copii, elevi, studenti si pensionari este redus cu cinci lei. In schimb, spectacolul "Ma tot duc", cu Oana Pellea si Sandu Gruia, ajunge la 40 de lei.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 04 iulie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter