SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGOaspeti europeni la scoala din Racovita

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Luni, la Şcoala cu clasele I-VIII din comuna Racovita, a debutat prima intalnire din acest an inclusa in Proiectul international Comenius "Plante aromatice folosite in bucataria europeana ". Pana in data de 8 mai, copii si cadre didactice din patru tari ale Europei (Franta, Belgia, Polonia si bineinteles, Romania), vor avea diverse intalniri pe tema proiectului, vor invata cum se traieste si cum se gateste in tarile de provenienta ale fiecaruia, vor lega prietenii. De asemenea, pentru oaspetii europeni va fi o buna ocazie de a afla cate ceva despre sistemul educational din Romania si de a vizita cateva Obiective Turistice importante din apropiere. Cea mai importanta zi a acestei etape a proiectului va fi vineri, 7 mai, cand gazdele au pregatit pentru oaspetii lor o lectie in cadrul careia vor fi predate informatiile de baza despre pregatirea unor diferite mancaruri specifice, romanesti, precum si seara traditionala romaneasca, din cadrul careia nu vor lipsi muzica folclorica si dansul popular, mancarurile specifice locului, dar si multe alte surprize. Cea de-a doua parte a programului de vineri se va desfasura la Caminul Cultural Racovita.

in aceasta etapa a proiectului Comenius de la scoala din Racovita sunt implicati 24 de elevi si 6 profesori (din Belgia si Polonia, cate sase copii si doi profesori, iar din Franta, 12 copii si 2 profesori). Majoritatea participantilor au sosit la Racovita in cursul zilei de duminica, dar o parte a delegatiei din Franta a sosit abia luni, din cauza unor probleme legate de transportul cu avionul.

in acest important proiect european pentru copii sunt implicate 9 institutii de invatamant din 7 tari ale Europei (Franta, Belgia, Polonia, Cipru, Italia, Turcia si Romania). Ţara noastra si Franta sunt singurele reprezentate de cate doua scoli.

in cadrul proiectului au fost fixate doua perioade de vizite (schimburi de elevi si profesori), in aceeasi zi toti partenerii implicati fiind, fie gazde pentru alti parteneri, fie oaspeti. Pentru etapa proiectului ce se va desfasura la inceputul lunii mai vor fi in mobilitate, in acelasi timp, 210 persoane (elevi si cadre didactice). Oaspetii europeni vor fi gazduiti de copii si cadre didactice din Racovita, in familiile acestora.

Coordonatorul proiectului Comenius este Cecile Cevilard, reprezentanta unei institutii de invatamant din Franta (Bretania) si deoarece aceasta este membru al Comitetului de infratire din Carquefou, localitate infratita de peste 20 de ani cu Racovita, numarul copiilor ce vor face parte din delegatie este dublu fata de ceilalti participanti.
de Dan Francu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 05 mai 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter