SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGOcnei intra in santier si pe 9 Mai se circula in dublu sens

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Strada Ocnei din Sibiu va intra, in cateva zile, in santier si se va inchide, in cadrul unui proiect de reabilitare din fonduri europene, iar in conditiile in care si strada Faurului este inchisa, circulatia pe strada 9 Mai va fi cu dublu sens.

Primarul Klaus Iohannis si directorul societatii Drumuri si Prestari Constructii, Gheorghe Lazar, au semnat ieri, contractul de executie a lucrarilor de reabilitare a strazii Ocnei.

SC DPC a fost desemnata castigatoare in urma unei proceduri de achizitie publica organizata de municipalitate in cadrul careia au fost primite cinci oferte. Valoarea contractului de lucrari semnat intre cele doua parti este de 1.524.536, 62 lei, fara TVA.

Lucrarile prevazute in contractul pentru modernizarea strazii Ocnei includ reabilitarea si modernizarea infrastructurii drumului prin refacerea structurii rutiere si a imbracamintii carosabilului, amenajarea de locuri de parcare si modernizarea trotuarelor pe toata lungimea strazii care masoara 360 de metri. in contract sunt prevazute de asemenea si lucrari la utilitatile publice, va fi reabilitata reteaua de transport de apa potabila pe o lungime de 258 m si vor fi refacute racordurile la reteaua de canalizare pluviala existenta.

Primarul Klaus Iohannis a explicat ca pe aceasta strada au fost deja reabilitate si coborate in subteran reteaua electrica si retelele de fibra optica, reteaua de gaz a fost reabilitata de societatea detinatoare, iar canalizarea a fost si aceasta refacuta in cadrul proiectului initiat de SC Apa-Canal SA finantat cu fonduri ISPA.

Termenul de executie a lucrarilor este de 18 luni, iar perioada de garantie stipulata in contract este de 5 ani, insa Iohannis spune ca a stabilit impreuna cu societatea DPC sa termine lucrarea in aceasta toamna sau macar sa aduca strada la un stadiu in care sa se poata circula.

Strazi in plus

Proiectul "Modernizare Strada Ocnei" este finantat din fonduri europene in cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU), ce cuprinde reabilitarea strazilor 9 Mai, Ocnei, Faurului si Turnului si are o valoare de cateva milioane de euro.

Potrivit proiectului, lucrarea de pe strada Ocnei a fost estimata la 3,8 milioane lei, iar in urma licitatiei se va face cu 1,5 milioane lei.

Iohannis spune ca diferenta rezultata va putea fi folosita pentru alte proiecte si va cere Ministerului Dezvoltarii aprobare pentru a include si alte strazi din Sibiu in acest plan de modernizari din fonduri europene, in conditiile in care la fiecare proiect s-au economisit anumite sume.

Pentru strada Turnului, ce va fi reabilitata tot prin PIDU, licitatia a fost contestata si s-a reluat.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 06 septembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 15 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter