SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Oferta face jocul cererii pe piata imobiliara sibiana

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

In ultima perioada se discuta, din ce in mai des, despre un posibil blocaj al pietei imobiliare. Daca analizam cifrele, observam, insa, ca afacerile imobiliare, in ansamblu, se afla, inca, intr-un trend usor ascendent, chiar daca procentele sunt ceva mai mici decat in 2007. Nu mai exista acel boom imobiliar despre care se mentiona in anii precedenti, dar nu putem vorbi nici pe departe de un blocaj al pietei, iar argumentul in acest sens este cat se poate de simplu – cererea continua sa fie mai mare decat oferta.
Ne confruntam, in prezent, doar cu un efect al cresterilor explozive de preturi din ultimii ani; acestea au atins valoarea maxima, si este firesc sa existe un moment de acalmie, de stabilizare a pietei. Cu toate acestea, Romania este considerata, inca, una dintre cele mai profitabile locatii imobiliare din Europa.

Un studiu, realizat de PricewaterhouseCoopers la inceputul acestui an, preconiza ca preturile locuintelor din tara noastra vor creste de 4 ori in urmatorii 10 ani, pe fondul perspectivelor economice foarte bune si a beneficiilor generate de integrarea in Uniunea Europeana. Pentru a exemplifica, o proprietate care in prezent costa 100.000 de lire sterline va ajunge sa valoreze, in 2016, 400.000 de lire sterline.
In acest an exista numeroase proiecte de ansambluri rezidentiale in intreaga tara, ceea ce dovedeste clar ca piata imobiliara este foarte dinamica, iar cererea este in continuare mare. Datorita acestei expansiuni imobiliare, clientul se gaseste in fata unei oferte mai largi, care se intinde pe o perioada de mai multe luni (acesta are posibilitatea de a achizitiona un apartament aflat inca in stadiul de proiect sau care abia incepe sa fie construit). Este ceva nou fata de comportamentul obisnuit al clientului si din acest motiv el prefera sa mai astepte. De asemenea, in momentul in care decide sa achizitioneze o locuinta, acesta poate alege dintr-o varietate mai mare de apartamente, in functie de diverse avantaje: etaj, priveliste, facilitati ale zonei sau ale ansamblului de locuinte.

Diferentele de pret vor oscila in functie de acesti factori, si vom vedea apartamente al caror pret va creste sau va scadea mult mai mult ca pana acum. Oamenii vor dori sa locuiasca in cartiere in care vecinii sa fie din aceeasi clasa sociala cu ei. Practic, daca pana acum si oferta era cea care facea presiune pe piata – marind pretul, din acest moment, cererea va avea cea mai mare influenta asupra pietei – devenind mai selectiva. Mai mult decat oricand, clientul va juca cel mai important rol; dorinta de confort si de calitate, gradul acestuia de selectivitate au crescut, iar reactia dezvoltatorilor va trebui sa fie pe masura. Clientii, din ce in ce mai pretentiosi, sunt dispusi sa plateasca mai mult in schimbul unor dotari si a unor finisaje de calitate superioara. in cele din urma, pe piata imobiliara se va produce o selectie naturala, care le va permite celor mai buni jucatori sa se mentina in top – un fel de survival of the fittest – iar acest lucru va conduce, in timp, la o stabilizare a preturilor si la atingerea unui echilibru intre cerere si oferta.Mihai Tiepac. Manager Proiect EuroEst Sibiu.


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 09 septembrie 2008






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter