SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGOlimpiada Marginimii i-a scos pe elevi la miscare

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Orasul Saliste s-a transformat sambata, 23 octombrie, in capitala sportiva a Marginimii. in jur de 400 de elevi din clasele a V-a pana in a XII-a din Saliste, Sacel, Tilisca, Poiana Sibiului, Jina, Talmaciu, Orlat sau Cristian s-au intrecut la cea de-a VII-a editie a Olimpiadei Marginimii. Bucuria competitiei a fost dublata de o slujba religioasa de pomenire a eroilor neamului, oficiate in perspectiva Zilei Armatei, de catre parintele protopop Ioan Ciocan, impreuna cu preotul Claudiu Tesea. Slujba religioasa, care a marcat prima manifestare a evenimentului, a avut loc la troita Protopopiatului Saliste, eroii neamului fiind evocati, apoi, si prin intermediul cantecelor patriotice sustinute de un grup de elevi de la Grupul ┼×colar Economic "Ioan Lupas", coordonati de prof. Mihaela Barbu.

Deja o traditie

"Olimpiada Marginimii a devenit deja o activitate traditionala, care a ajuns in acest an la editia a VII-a (...) Cu aceasta ocazie se marcheaza si un moment dedicat Zilei Armatei", a spus Marius Boromiz, directorul adjunct al Grupului ┼×colar Economic "Ioan Lupas" din Saliste. Dupa deschiderea evenimentului, Marius Boromiz, in calitatea sa de profesor de istorie, a facut o scurta trecere in revista a momentelor istorice, care au marcat Ziua Armatei.

"Aceasta olimpiada ii pregateste (n.r. pe elevi) pentru concursurile la care vor participa, cum este cazul Olimpiadei Nationale a Sportului ┼×colar. Pentru Marginime aceasta activitate sportiva este in primul rand o competitie, o intrecere la care castiga toti pentru ca se face miscare. Se leaga prietenii, dascalii fac un schimb de experienta si definitiveaza concursurile care urmeaza", a spus Viorel Dumitru Pais, directorul Grupului ┼×colar Economic "Ioan Lupas" din Saliste, subliniind totodata ca actiunea aceasta este un mijloc foarte bun de promovare al liceului din localitate, in fata elevilor din ciclurile gimnaziale, din alte localitati aflate in zona.

Fotbal, tetratlon si multe altele

Miscarea a fost la ea acasa la Saliste, pentru ca intrecerile, care s-au desfasurat in mai multe locatii din localitate, au atins mai multe sporturi. Cross-ul, popicele, tetratlonul , tenisul de masa, baschetul, fotbalul si concursul de biciclete i-au pus in miscare pe participantii care au dorit sa-si arate suprematia in fata concurentilor. Printre participanti s-au numarat si elevii de la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" din Sibiu, alaturi de competitori aflandu-se si Liviu Cuplea, inspector de specialitate de la Inspectoratul ┼×colar al Judetului Sibiu. Inspectorul scolar le-a urat succes concurentilor, dupa care a adaugat: "Acest lucru (n.r. Olimpiada Marginimii) este deosebit si am vrea sa-l propagam si in alte zone", in vederea crearii unui "nucleu puternic pentru dezvoltarea sportului". Aceasta parere au impartasit-o si participantii la Olimpiada Marginimii, care, potrivit lui Viorel Dumitru Pais, s-au declarat foarte multumiti de concurs.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 25 octombrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 12 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter