SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGOlimpiada Nationala "Mestesuguri Artistice Traditionale "si-a desemnat castigatorii

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Duminica dupa-amiaza, in Muzeul In Aer Liber din Dumbrava Sibiului a avut loc inchiderea celei de a XVI-a editie a Olimpiadei Nationale " Mestesuguri Artistice Traditionale ". Peste 150 de tineri si 100 de insotitori au primit cate o diploma de participare. in plus,au fost desemnati si castigatorii actualei editii nationale la care au participat elevi din 25 de judete ale tarii. Iata lista laureatilor. La atelierul de olarit premiul 1 a fost atribuit Adinei Ungureanu, din Horezu, Valcea, instr. Felicia Nicu. La atelierul de confectionat instrumente muzicale premiul 1 a fost acordat Andreei Andronic Vasu-Iugat din Bucuresti, instr. Marin Predusel. Un numar mare de premii intai au fost acordate la sectiunea icoane pe sticla. Iata si castigatorii: Ioana Camelia Cristescu din Moreni, Dambovita, instr. Elena Baniceru; Catalin Gabriel Pagu, din Harghita, instr. Nicoleta Plosnea; Paula Elena Borsa, din Harghita, instr. Nicoleta Plosnea; Alina Maria Aldea, din Ialomita, instr. Victorita Berbec; Gabriela Arsene,din Ilfov, instr. Mariana Badea; Ligia Ionita din Ilfov, instr. Mariana Badea;Cristina Bungeanu, instr. Maria Popa; Ioan Alexandru Ispas, instr. Cristi Ionica Ispas;Alexandra Iurian, instr. Florinela Stangu;Constantin Liviu Popa, instr. Florinela Stangu; Adela Vonica instr. Simona Vonica si David Marginea, instr. Simona Vonica, toti din Sibiu. La atelierul de prelucrare a lemnului Laura Florina Cismas, din Deva, Hunedoara, instr. Mircea Lac si Mihai Ţarca, din Vatra Dornei, Suceava, instr. Mihai Vleju, au primit premiul intai. Tot primul loc a mai fost atribuit la confectionat masti lui Cosmin Cojocariu din Harlau, Iasi, instr. Bogdan Barzu si lui Ciprian Munteanu din Galati, instr. Paul Buta. La tesut in razboi orinzontal Maria Denisa Nutoi din Avrig, instr. Rodica Ispas, a primit primul loc, in timp ce la tesut in razboi vertical locul intai a fost acordat Iuliei Papazissu (lana) si Alexandrei Pusca, instr. Amelia Papazissu (par de capra), amandoua din Beceni, Buzau, precum si lui Silviu Paul Gata din Saliste, instr. Mihaela Gata. Pentru atelierul de confectionat piese de costum popular locul intai a fost acordat Nicoletei Crap din Botosani, instr. Lacramioara Bobocea iar pentru confectionat papusi Cristieni Alian din Campeni, Alba, instr. Rodica Coroiu. in fine, ultimele trei ateliere de lucru, anume cusut, broderie si confectionat podoabe au adus pe locul intai, in ordinea atelierelor enumerate pe Andreea Petronela Rusu din Vorona, Botosani, instr. Raluca Andronache, pe Antonia Violeta din Odorheiu Secuiesc, Harghita, instr. Erzsébet Bán si pe Pal Andrea, din Cimbora, Harghita, instr. Bán Erzsébet, alaturi de Madalina Ciupe din Dej, instr. Daniela Katona si Alexandra Ioanes din Deva, Hunedoara, instr. Mircea Lac. Presedintele juriului din acest an a fost prof. univ. dr Ilie Moise.

Un loc intai a mai fost acordat pentru impletit ciucuri pe lemn, premiu adjudecat de Ramona Stoica din Sibiu, instr. Rodica Ispas. Directorul adjunct al Muzeului Astra, Mirela Cretu, se arata mutumita de rezultate si de participare."Cei ce nu au venit in Dumbrava au avut ocazia vineri si sambata sa se bucure de micii mestesugari, imbracati in portul popular, in Piata Mica.in acest an, concomitent, cu acest concurs am deschis si cea de a III-a editie a Taberei de mestesuguri Fara limite - impreuna intru traditie, dedicata copiilor si tinerilor cu dizabilitati.

De asemenea, ieri la Etno Tehno Parc am incheiat editia a VIII-a, a Taberei de creatie Maestru si ucenic, organizata sub auspiciile Consiliului Judetean Olt prin Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Olt, in parteneriat cu Şcoala Populara de Arte si Meserii Slatina si Complexul National Muzeal ASTRA", ne preciza in final Mirela Cretu.
de Adrian Popescu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 30 august 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 03 august 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter