SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGOmul - spectacol: Ofelia Popii, cea mai buna actrita a Romaniei

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Teatrul romanesc a recompensat luni seara pe cei mai buni oameni ai teatrului romanesc si cele mai bune productii teatrale. S-a intamplat in cadrul celei de-a XIX-a editii a Galei UNITER. Teatrul National "Radu Stanca" s-a aflat in top, Ofeliei Popii fiindu-i decernat Premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal.

Alaturi de Maia Morgenstern, Mariana Mihut si Valeria Seciu

Ofelia Popii este singura actrita a Teatrului National "Radu Stanca " de doua ori laureata cu Premiul UNITER. Prima distinctie i-a fost decernata in 2008 pentru rolul Mefisto din spectacolul "Faust ", produs de Silviu Purcarete la Sibiu, in 2007. Luni seara, Ofelia Popii s-a numarat din nou printre laureati si, de data aceasta, a convins juriul printr-un spectacol feno­menal jucat de una singura. "Felii " este titlul pro­ductiei, iar Ofelia Popii interpreteaza toate cele sapte roluri. Premiul i-a fost decernat de George Mihaita, directorul Teatrului de Comedie si laureat al premiului pentru cel mai bun actor in rol principal in anul trecut.

"Multumesc foarte mult pentru apreciere. Ma simt foarte onorata. Multumesc din suflet Lia pentru ca mi-ai daruit un text extrem de ofertant. Premiul este in egala masura si al tau. Multumesc domnului director Constantin Chiriac pentru ca a avut incredere in acest spectacol ", a spus Ofelia Popii, de pe scena Galei UNITER. De asemenea, multumirile actritei s-au indreptat catre Dragos Buhagiar (autor al scenografiei spectacolului), Florin Fieroiu (coregrafia) si Vlaicu Golcea (muzica) si catre membrii familiei sale. "A fost o provocare sa lucrez la acest spectacol si ma bucura ca acest efort e apreciat atat de critici, cat si de publicul larg. Am primit foarte multe mesaje de sustinere din partea prietenilor teatrului, iar asta mi-a dat incredere. E onorant si totodata coplesitor", adauga Ofelia.

Actrita a mai intrat o data in cartile UNITER fiind nomi­nalizata tot pentru Premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal, gratie perso­na­jului Bess din spectacolul "Breaking the Waves sau Viata binecuvantata a lui Bess ".

Cu performanta Ofeliei Popii de a fi dublu laureat al UNITER nu se pot lauda multe actrite din tara: Mariana Mihut, Valeria Seciu, Andreea Bibiri si Maia Morgenstern au obtinut doua premii UNITER, iar Oana Pellea a cucerit trei asemenea distinctii.

Teatrul sibian mai are o sin­gura actrita laureata UNITER: Kity Stroescu, care a castigat Premiul pentru cea mai buna actrita in urma cu vreun deceniu, pentru rolul Sancho Panza din spectacolul "Don Quijote" .

Fenomenala Ofelia

Trebuie sa o vezi pe Ofelia Popii jucand in "Felii " ca sa spui da, un superlativ precum "fenomenal " i se potriveste actritei Teatrului National "Radu Stanca ". Acolo, in "Felii ", Ofelia Popii e omul cat un spectacol, e omul care face singur un intreg spectacol, jucand nu unul, nu doua, nu trei, si sapte roluri. Şi sa va imaginati o Ofelia "trecand extraordinar din pielea unei tinere de 20 de ani, in cea a unei femei alcoolice intre doua varste, in cea a unei batrane cu umor. Şi sa va imaginati o Ofelia care pe tot parcursul spectacolului are la dispozitie cateva haine, si cateva usi pentru a se metamorfoza din Margareta in Clea, Ela, Doc­torita, Bella, Batrana doamna si Nbamira. in final insa, Ofelia Popii e singura cu textul si publicul si, fara nici un element de recuzita, se transforma iar si iar, culegand de ici replica unui personaj, de acolo - re­plica altui personaj si tot asa.

Actrita Ofelia Popii este fenomenala, iar spectacolul "Felii " este extraordinar; e un spectacol de text, in care doar actorul sau, mai bine zis, actrita exista de la inceput pana la sfarsit. Textul ii apartine Liei Bugnar si a fost prezentat in premiera anul trecut in cadrul spectacolelor-lectura ale Festivalului Inter­national de Teatru de la Sibiu. De atunci si pana la montarea pe scena, textul a suferit modificari si adaugiri, fiind adaptat special pentru a fi jucat de Ofelia Popii. Cele doua au facut echipa cu scenograful Dragos Buhagiar, care a creat un decor simplu, dar cameleonic, si cu Florin Fieroiu (coregrafia) si Vlaicu Golcea (muzica).

Ofelia Popii a debutat pe scena Teatrului National " Radu Stanca "- Sibiu in urma cu zece ani, in spectacolul " Canibalii ", in regia Alexander Hausvater. A devenit una dintre cele mai cotate actrite ale teatrului sibian si national, fiind inclusa in anul 2009 intr-un top al tinerelor actrite din Romania. Pe Ofelia Popii o mai puteti vedea in "Hamlet ", "Meta­mor­foze ", "Balul ", "Vremea dra­gostei, vremea mortii ", "Cerere in casatorie ", "Electra ", " Nora " etc.

invingatorii UNITER

Teatrul sibian a avut in acest an o singura nominalizare la Premiile UNITER, dar emotii au fost la mai multe categorii. De ces Pentru ca printre nominalizati si premiati s-au numarat oameni de teatru cu care spectatorii sibieni se intalnesc frecvent. De pilda, Dragos Buhagiar a castigat premiul pentru cea mai buna scenografie, iar "Strigate si soapte ", montat de Andrei Şerban, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, a luat marile trofee pe cel mai bun spectacol al anului trecut si cea mai bun[ regie.

Emotii au fost si pentru Ilie Gheorghe si Coca Bloos, ambii premiati pentru intrea­ga cariera. Cu Ilie Gheorghe va intalniti frecvent in "Faust ", unul dintre cele mai bine van­dute spectacole ale Teatrului National "Radu Stanca ". Pe Coca Bloos nu am mai vazut-o de ceva timp jucand pe o scena din Sibiu, dar in urma cu cateva zeci de ani, va intal­neati zilnic cu ea in coloanele ziarului Tribuna, pentru care a lucrat ca redactor.

Mai trebuie spus ca cel mai bun actor in rol principal a fost desemnat Zsolt Bogdán pentru rolul Bergman din spectacolul "Strigate si soap­te ", ca cel mai bun actor in rol secundar a fost desemnat Gábor Viola, titlul de Cea mai buna actrita in rol secundar i-a fost acordat Anei Ciontea, ca doamna teatrului romanesc Tamara Buciuceanu Botez a obtinut premiul de excelenta al Senatului UNITER.

Credit foto: Maria Ştefanescu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 20 aprilie 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 14 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter