SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGOnisifor Ghibu, cel mai bine cotat liceu din Sibiu

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Cel putin o data la trei ani, evaluarea ARACIP isi propune sa calculeze calitatea educatiei oferita de institutiile de invatamant preuniversitar, prin analizarea activitatilor intreprinse in cadrul inspectiei, vizitarea bazei tehnico - materiale a scolii, intalnirile cu reprezentantii comunitatii, ai parintilor si ai elevilor, precum si cu reprezentantii Consiliului de Administratie si verificarea documentelor scolii

Gradinitele, pe primele locuri

11 institutii de invatamant din Sibiu au participat la evaluarea ARACIP. Astfel, dintre cele 1.023 de unitati scolare, pe primele locuri se inscrie si orasul, prin locurile 24 si 25, respectiv prin Gradinita de copii Nr. 26, care are un punctaj de 90,6, si prin Gradinita de copii "Fratii Grimm", cu 90,3. De asemenea, cel care deschide topul liceelor din Sibiu privind evaluarea ARACIP este Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu", situat pe locul 70, acumuland 88 de puncte la eficacitate. "Am luat un singur <>, la indicatorul care viza asigurarea serviciilor medicale pentru elevi. Asta s-ar explica prin faptul ca nu avem in permanenta medici si asistenti la cabinet, acestia avand, insa, un program bine stabilit, afisat pe usa. Mai merg si la ┼×coala Nr. 1, de aceea nu pot fi intotdeauna doar aici", spune Ana Avram, directorul Liceului Teoretic " Onisifor Ghibu ".

23 de institutii din judetul Sibiu, sub atentia ARACIP

Avand in vedere intreg judetul Sibiu, ar fi vorba de un numar de 23 de institutii inscrise la testarea Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in invatamantul Preuniversitar. Astfel, continuand, apoi, lista cu cele mai bune institutii de invatamant in privinta calitatii, se remarca, pe locul 83, Gradinita cu Program Prelungit Nr. 42, Gradinita cu Program Prelungit Nr. 28, Gradinita de copii Nr. 12 Medias, Gradinita de copii Nr. 29, Liceul Teoretic "Axente Sever" Medias, Gradinita de copii " Dumbrava Minunata " Medias, ┼×coala cu clasele I-VIII "G.D. Teutsch" Agnita, Liceul Teoretic "Gheorghe Lazar" Avrig, Colegiul National Pedagogic "A. ┼×aguna", ┼×coala de Arte si Meserii Iacobeni, ┼×coala cu clasele I-VIII Cristian, ┼×coala cu clasele I-VIII Nr. 3 Cisnadie, ┼×coala cu clasele I-VIII Nr. 6, ┼×coala cu clasele I-VIII "Regina Maria", Colegiul National "Octavian Goga", Liceul Teoretic Dumbraveni, ┼×coala cu clasele I-VIII "Mihai Eminescu" Medias, ┼×coala cu clasele I-VIII "Radu Selejan", ┼×coala cu clasele I-VIII "George Popa" Medias si ┼×coala cu clasele I-VIII Porumbacu de Jos, care ajunge pe locul 801.

La " Octavian Goga ", trei de "Bine" duc spre ambitia ameliorarii

Avand in vedere rezultatele acestei evaluari la nivel national, specialistii au realizat un clasament al scolilor din Romania. in ceea ce priveste Sibiul, acesta a marcat, de pilda, prin Colegiul National "Octavian Goga", trei calificative de "Bine" si cel de-al 622-lea loc in clasament. "Acest calificativ l-am obtinut la procedurile privind implementarea managementului sistemului de calitate, la imbunatatirea sigurantei si la cea a securitatii beneficiarilor. insa, de aceste chestiuni ne-am ocupat anul acesta si le-am ameliorat", spune Niculina Craciunas, responsabil al Comisiei pentru Evaluare si Asigurare a Calitatii la Colegiul National "Octavian Goga". Legat de punctele tari identificate, aici s-au remarcat mai multe avantaje. Astfel, s-au insemnat rezultatele exceptionale la examenele si concursurile nationale obtinute de elevi, cu punctaje de exceptie la activitati extracurriculare - in acest sens, un exemplu fiind si Premiul I de la concursul european "U 4 Energy" -, precum si activitatea stiintifica a profesorilor, care au avut participari importante atat pe plan national, cat si international, avand roluri de formatori, metodisti sau de mentori pentru studentii practicanti. De asemenea, titlul de "┼×coala Europeana", acordat la fiecare editie a proiectului cu acelasi nume, respectiv in 2004, 2007 si 2010, contribuie la succesul Colegiului National "Octavian Goga", avand in programul sau si caracteristica multiculturalitatii, ce presupune clase cu predare in limba romana, maghiara si germana. "Suntem multumiti de evaluare, mai precis de calificativele obtinute. Suntem, insa, constienti ca avem de imbunatatit unele aspecte, la care si in prezent lucram. Cred ca e foarte necesara, in primul rand, pentru ca profesorii pot sa cunoasca astfel ceea ce inseamna cultura calitatii. Astfel, am putea sa cultivam chiar aceasta cultura si in organizatia noastra, care, in fond, ar fi o organizatie care invata", marturiseste Laura Dumitru, directorul Colegiului "Octavian Goga", care instruieste, in prezent, peste 1800 de elevi, in spiritul respectarii calitatii invatamantului. Datorita calificativelor bune obtinute, institutia de invatamant ar putea sa mai fie supusa acestor testari abia peste cinci ani.

Calitatea, de la 95, 8 puncte, la 3,1 puncte

in ceea ce priveste calitatea invatamantului la nivel national, in top trei se evidentiaza Gradinita cu Program Prelungit "Floare de Colt" din localitatea Brad, judetul Hunedoara, care a acumulat 95,8 de puncte, ┼×coala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene "Traian Vuia" din Boboc, judetul Buzau, cu 83,8 puncte, si Gradinita cu Program Prelungit Nr.

21 Iasi. La cealalta extrema, se inscriu, pe ultimele locuri, Colegiul Tehnic "Marcel Guguianu" din comuna Zorleni, judetul Vaslui, cu 9,6 puncte, ┼×coala cu clasele I-VIII ┼×imian, cu 9,4 puncte, precum si ┼×coala cu clasele I-IV din Charlota, judetul Timis, care a strans doar 3,1 puncte.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 20 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter