SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGOperatii de endoprotezare esofagiana, transmise live din sala de operatie

Stiri din Sibiu: Sanatate Adauga un comentariu »

Medici primari, medici specialisti, rezidenti precum numerosi studenti au putut urmari procedeele aplicate pentru trei pacienti cu patologii diferite. Desi nu au fost foarte usoare, interventiile au decurs bine. Pe langa rolul medical, cazurile abordate au avut si rol didactic, fiind explicate toate problemele tehnice ce pot fi intalnite in astfel de situatii "Dorinta noastra si angajamentul nostru este de a incerca sa implementam aici (n.a. - la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu) realizarea acestor interventii, de catre colegii nostri. Scopul venirii noastre aici este sa reusim sa punem in miscare o echipa capabila sa faca aceste interventii la Sibiu, astfel incat pacientii sa nu fie transportati in alte judete. Sibiul este un oras mare, cu potential mare si merita in mod obligatoriu un sistem medical performant" , a declarat prof.univ.dr. Marcel Tantau.

Montaj realizat sub controlul laparoscopului

Tehnica abordata de prof.univ.dr. Tantau consta in introducerea in esofag a unei proteze, montajul realizandu-se sub controlul laparoscopului. Din punct de vedere medical, acest tip de interventie minim invaziva are numeroase avantaje fata de interventiile chirurgicale clasice. "Avantajele interventiilor de acest tip sunt enorme. In momentul de fata, terapia minim invaziva a castigat un avant extraordinar si, in plus, sunt pacienti care nu mai pot suporta alt tip de interventii decat cele paleative endoscopice prin care putem prelungi viata pacientului si prin care imbunatatim semnificativ calitatea vietii sale. Acest lucru este foarte important deoarece cancerele digestive sunt in crestere exponentiala si, din pacate, multe dintre ele nu mai sunt tratabile, dar pacientii trebuie sa aiba o viata normala si aici medicina actuala poate sa faca multe iar endoscopia interventionala de calitate si realizata in conditii bune este uneori singura posibilitate de a avea o viata cat de cat normala" , a explicat doctorul Tantau.

Unul din multiplele avantaje ale procedurii este si recuperarea foarte rapida a pacientilor. "La neoplasmele esofagiene alimentarea are loc la o jumatate de ora - o ora dupa procedura, multi dintre pacienti nici macar nu sunt anesteziati complet, ci doar sedati usor, iar in patologia biliara la 12-24 de ore ei se pot recupera si pot avea o viata relativ normala" , a mai precizat medicul din Cluj, care a adaugat ca spera ca aceasta colaborare dintre Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj, Facultatea de Medicina din Sibiu si SCJU Sibiu sa se manifeste prin mai multe sedinte comune si pe viitor. "Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu este baza de invatamant pentru Facultatea de Medicina din Sibiu iar astfel de manifestari, prin care studentii, dar si medicii nostri pot beneficia de experienta unor profesionisti in sanatate, nu pot decat sa ne bucure si sa confirme ca suntem pe drumul cel bun in ceea ce priveste dezvoltarea din punct de vedere calitativ a serviciilor medicale" , a declarat managerul SCJU Sibiu, dr. Vasile Spinean.

Workshop in colaborare cu Clujul

Workshop-ul cu tema "Actualitatile in endoscopia terapeutica" , desfasurat vineri la Sibiu a fost organizat de catre Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii "Lucian Blaga" Sibiu, in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" Cluj si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.

Despre acest eveniment, dr. Adrian Boicean, medic primar specialitatea medicina interna in cadrul Sectiei Clinice "Medicala I" a SCJU Sibiu si unul din organizatorii evenimentului a declarat: "Acest workshop se vrea punctul de pornire al unei colaborari intre UMF "Iuliu Hatieganu" Cluj si Facultatea de Medicina din Sibiu, in generosul domeniu al endoscopiei terapeutice. Totodata, este o perspectiva care ne ofera posibilitatea alinierii SCJU Sibiu la nivelul actual al progresului din endoscopia terapeutica. Acest lucru va asigura spitalului o crestere a gradului de complexitate a cazurilor abordate iar pacientilor oportunitati de tratament la nivel local, in cadrul unitatii noastre spitalicesti. Succesul proiectului este dat de foarte buna colaborare institutionala dintre Spitalul Judetean Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu, Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu si Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj" .


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 07 aprilie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 11 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter