SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGOperatiunea `Bani pentru Vointa` a declansat opozitia PD-L in Consiliul Local Sibiu

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Consilierii FDGR, PSD si PNL s-au abtinut joi la votul proiectului de lege prin care consilierii PD-L cereau patru milioane de lei pentru clubul de fotbal CSU Vointa Sibiu, iar acest vot a declansat adevarata opozitie a PD-L in CL.

Proiectul cu pricina era la punctul 18 pe odinea de zi si daca pana atunci consilierii PD-L au votat cot la cot cu colegii din FDGR, PNL si PSD toate proiectele, din acel moment s-au abtinut la randul lor de la aproape toate propunerile primarului. Aproape, pentru ca cel mai probabil din obisnuinta, pe rand, Livia Sava, Ovidiu Luca si Mariana Burchel au ridicat mana `pentru` la cate un proiect. Cel mai atent a fost cel de-al patrulea consilier PD-L, Stoica. Mai mult, consilierul PD-L Ovidiu Luca `a indraznit` sa-l atace direct pe primarul Klaus Johannis acuzand societatea Drumuri si Prestari in Constructii (DPC) ca face `favoritisme` in decopertari si asfaltari. `Am observant cu placere activitatea DPC pe strada Balea. O masina a societatii decoperta asfaltul, iar alta, in spate, acoperea cu asfalt, imediat. Ii felicit pe cei de la DPC pentru aceasta activitate si vreau sa intreb daca va deveni acest lucru o obisnuinta sau a fost o intamplare faptul ca doar acolo s-au putut desfasura aceste lucrari atat de repede, stiind ca pe aceasta strada locuieste domnul primar Johannis? Am constatat ca pe strada Constitutiei, in dreptul clinicii Polisano sunt zone decopertate in asfalt de doua saptamani`, a declarat Luca. Niciun raspuns. Deocamdata.

Reactia democrat-liberalilor nu a produs rumoare printre ceilalti consilieri, acestia probabil asteptandu-se la o astfel de situatie. Fostul viceprimar Eugen Mitea chiar zambea larg, ironic, catre consilierii PD-L, care se vad acum intr-o minoritate crunta in cadrul Consiliului Local Sibiu.

Acelasi esec l-au inregistrat consilierii judeteni ai PD-L, care nici macar nu au putut sa aduca pe ordinea de zi a sedintei CJ de joi proiectul de hotarare prin care cereau 1,6 milioane de lei din bugetul institutiei pentru clubul de fotbal. `S-a respins propunerea din start, pentru ca s-a spus ca nu e fundamentat proiectul de hotarare`, a explicat de ce nu a mai intrat proiectul de hotarare pe ordinea de zi, consilierul judetean PD-L, Marcela Raulea.

5,6 milioane de lei pentru fotbal

Consilierii locali si judeteni ai PD-L au inaintat cate un proiect de hotarare prin care au cerut impreuna 5,6 milioane lei din bugetul Consiliului Local si din cel al Consiliului Judetean. `Demersul nostru de a inainta un proiect de hotarare pentru finantarea echipei de fotbal CSU Vointa a pornit de la identificarea unei necesitati. Ca reprezentanti ai comunitatii, am identificat in acest moment al anului o nevoie. Nevoia de a sprijini aceasta echipa pentru a se prezenta onorabil in prima liga fotbalistica`, a declarat consilierul local PD-L, Livia Sava.

Dupa ce in timpul saptamanii, consilierii PD-L au explicat ca banii pentru fotbal se pot lua din bugetul actiunilor cultural-sportive, la sedinta CL de joi, acestia au venit cu o solutie si mai concreta: `Doua milioane de lei pot fi luati din capitolul bugetar adresat activitatilor cultural-sportive, iar alte doua milioane de lei pot fi luate din dezvoltarea publica de locuinte, bani care nu au fost cheltuiti pana acum`, a incercat sa convinga restul consilierilor, Mariana Burchel, consilier local PD-L. Fara nicio sansa, pentru ca decizia a fost deja luata.

Presedintele clubului CSU Vointa, Ioan Hambasan a fost chemat la sedinta CL de joi, chiar de catre primarul Klaus Johannis. Acest lucru a fost confirmat chiar de consilierul local PD-L, Ovidiu Luca. `Nu l-am chemat noi la sedinta pe domnul Hambasan, ci domnul primar i-a facut o invitatie sa se prezinte la sedinta Consiliului Local`, a declarat marti, Ovidiu Luca. Dupa conferinta de presa, insa, Hambasan a mai primit un telefon si nu s-a mai prezentat la conferinta. In lipsa unei reactii a primarului la sedinta de consiliu de joi, din gestul de a-l invita si apoi de a reveni la invitatie, se poate de duce ca primarul Johannis a dorit initial sa sprijine cu bani clubul, insa s-a razgandit in urma conferintei de presa a democrat-liberalilor. Este probabil ca la urmatoarea sedinta de consiliu, din luna august, sa apara un proiect de hotarare prin care sa se acorde o anumita suma de bani clubului pentru refacerea stadionului, insa mai mica decat cat au cerut democrat-liberalii.

Banii ceruti Consiliului Local Sibiu ar fi urmat sa fie cheltuiti pentru reabilitarea stadionului conform normelor in vigoare, sistem de acces competitiv, montare scaune - tribuna a doua si Peluze - si pe echipamente.
de Alin BRATU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 01 august 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter