SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGOpinia specialistului - Programeaza-ti succesul in 2008!

Stiri din Sibiu: Sanatate Adauga un comentariu »

Psiholog Lucian Dragoi
Master practitioner NLP (Programare Neuro-Lingvistica)
" Arta si stiinta excelentei "
www.coachingland.ro
luciandragoi@rdslink.ro

ŢI-AI STABILIT OBIECTIVELE pe care vrei sa-le atingi in acest an? Daca DA atunci inseamna ca iti doresti cu adevarat sa devii o alta persoana. Stresul, alimentatia defectuoasa, continutul marii majoritati a alimentelor, lipsa activitatilor fizice, statul prelungit in fata televizorului sau monitoarelor de computer etc. sunt factori care ne afecteaza pe toate planurile. Revenind, te intreb? Ce faci de fapt cand iti stabilesti un obiectiv ?
iti pui o anumita ordine in viata, te autodisciplinezi si rezultatele se vor vedea pe mai multe planuri. Asa ca pentru a fi cat mai eficient(Ă) iti recomand un obiectiv de tip S.M.A.R.T.E.R. Sa-ti dau un exemplu de un astfel de obiectiv: - " Slabesc 10 kg pana in data de 25 Aprilie 2008 ". Este un obiectiv Specific, adica am stabilit exact ceea ce doresc (un obiectiv simplu de tipul " vreau sa slabesc " nu este Specific), este Masurabil – deoarece pot sa-mi urmaresc greutatea pe orice cantar (iti recomand o cantarire saptamanala sau la doua saptamani). Este un obiectiv Accesibil - deoarece sa slabesti 10 kg in aproximativ 3 luni este la indemana oricui vrea cu adevarat asta. Prin urmare este si un obiectiv Realist. Este Temporalizat adica are o data la care incepe: - 15.01.2008 – si are o data cand se sfarseste: - 25.04.2008. Este Ecologic deoarece nu are nimeni de suferit daca slabesc eu si este Relevant, adica toate eforturile si sacrificiile din aceasta perioada nu au fost in zadar. Acum ia obiectivul tau, scrie-l pe prima pagina a unui caiet sau intr-o agenda(cum iti vine tie mai bine) si dupa model, pune-ti urmatoarele intrebari:
este obiectivul meu Specific ? - adica are cat mai multe date concrete legat de ceea ce vreau sa mi se intample ?
este obiectivul meu Masurabil ?- adica am cum sa-mi urmaresc progresele ( iti trebuie neaparat un cantar)-?
este obiectivul meu Accesibil ?- adica pot sa slabesc atat cat mi-am propus ?
este obiectivul meu Relevant ?- adica merita toate eforturile care le depun si toate sacrificiile care le fac in aceasta perioada ?
este obiectivul meu Temporalizat ? - adica are o perioada de inceput si una de sfarsit?
este obiectivul meu Ecologic? - adica are cineva de suferit- in afara de mine - ca urmare a indeplinirii lui ?
mi-am stabilit Recompensa?- adica felul in care ma voi rasplati pentru indeplinirea obiectivului meu?
Daca ai raspuns cu DA la toate aceste intrebari, te felicit! Acum ai un obiectiv S.M.A.R.T.E.R.!!!
Adauga toate resursele necesare indeplinirii obiectivului tau, fa-ti un plan saptamanal de actiune si TRECI LA TREABĂ!!! Este diferit de o simpla formulare: " Vreau sa slabesc! "? Cu siguranta! Acum i-ai transmis mintii tale inconstiente (la nivelul careia se produc toate schimbarile) ca vrei cu adevarat sa ti se intample ce ti-ai propus si nu este doar un moft de moment. Cu cat ii dai Inconstientului tau mai multe amanunte despre ceea ce vrei sa faci si ii repeti de suficiente ori acest lucru, cu atat te va ajuta, sa-ti transformi, mai repede, in realitate visurile tale. Acum mai ai o intrebare sa-ti pui si este una extrem de importanta. Şi anume: MERIT SĂ-MI iNDEPLINESC OBIECTIVUL ? Şi aici te rog sa scrii cel putin 10 motive pentru care consideri ca meriti sa-ti indeplinesti obiectivul.
de Lucian Dragoi


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 16 ianuarie 2008


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter