SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGOPRITI GENOCIDUL SOCIAL !

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Cu toata vremea mizerabila, in care reprizele de ploaie alternau cu reprize de vant rece, disperarea, ca Spitalul Orasenesc din Agnita va fi desfiintat, i-a scos pe agniteni din casa si i-a adus, in numar neasteptat de mare in fata Primariei, la mitingul organizat de liderii PSD, senatorul Viorel Arcas si deputatul Ioan Cindrea, reprezentanti ai Vaii Hartibaciului in Parlamentul Romaniei.

Asa cum a subliniat consilierul judetean Ioan Terea, mitingul nu a fost unul politic ci unul al unitatii tuturor celor pe care desfiintarea spitalului, a Judecatoriei si Parchetului ii afecteaza, remarcand prezenta tuturor primarilor din comunele arondate orasului Agnita.

"Transmitem din centrul tarii ca nu suntem de acord cu desfiintarea spitalului, a Judecatoriei si a Parchetului din Agnita " a spus deputatul Ioan Cindrea care a dat citire unei scrisori deschise adresata Prim-ministrului Emil Boc, ministrului sanatatii, Cseke Attila si ministrului justitiei Catalin Predoiu prin care, in numele cetatenilor de pe Valea Hartibaciului, se cere sa nu fie desfiintate cele trei unitati. Scrisoarea a fost semnata si de toti primarii prezenti la miting.

Senatorul Viorel Arcas a aratat ca aceasta actiune a Guvernului este un genocid national, ca datoria guvernului este de a finanta spitalele si nu de a le desfiinta.

Desfiintarea spitalului va duce la pierderi de vieti omenesti, distanta fiind prea mare pana la Sibiu sau Medias.

Spitalul este proprietatea orasului, este administrat de Consiliul Local si desfiintarea lui este o actiune ilegala.

Prin desfiintarea spitalului, a judecatoriei si parchetului se inchide accesul la sanatate si dreptate, drepturi consfintite prin constitutie, a spus Eugen Rotarescu liderul PRM.

Medicul chirurg, dr. Marius Barza, a remarcat ca s-a ajuns in aceasta situatie pentru ca ne-am multumit cu prea putin. in loc sa cerem mai multe paturi, mai multa aparatura medicala performanta, mai mult respect pentru cadrele medicale, cerem conditii minime de tratament. Un pacient tratat la spitalul din Agnita costa de doua ori mai putin decat in spitalul din Sibiu.

Toti primarii prezenti au luat cuvantul exprimandu-si ingrijorarea ca prin desfiintarea spitalului va creste numarul deceselor. Zona este saraca si prea putini isi permit sa se deplaseze pana la Sibiu ori la Medias si atunci cand, in ultimul moment, apeleaza la SMURD ori Salvare, de multe ori e prea tarziu si distanta prea mare pentru a mai fi salvat.

Primarul Agnitei, Marius Radu Curcean si managerul Spitalului, Nicolae Prisca, le-au prezentat celor prezenti actiunile intreprinse impreuna pentru salvarea spitalului si le-au promis ca orice s-ar hotari, locuitorii de pe Valea Hartibaciului nu vor ramane fara spital.

in incheiere, deputatul Ioan Cindrea le-a multumit celor prezenti, i-a asigurat ca va inainta scrisoarea deschisa, pe care o va prezenta si in plenul Parlamentului iar in ultima instanta va ataca hotararea Guvernului la Curtea Constitutionala.

Pe tot parcursul mitingului, cetatenii orasului i-au aplaudat pe vorbitori, au strigat impotriva desfiintarii celor trei institutii, si au huiduit si fluierat doar cand se pomeneau numele lui Cseke Attila si Emil Boc.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 14 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter