SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGOrasul de Jos se inalta cu bani europeni

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

O parte importanta a Sibi­ului, Orasul de Jos, se va schim­ba simtitor in viitorul apropiat, cand, pe strazi importante de aici, incep lucrari ample de moder­nizare. Cu ce bani? Cu fonduri euro­pene, in cadrul unui plan de dezvoltare ce ajunge la o valoare finala de cateva milioane de euro.

Diferentele vizibile acum intre Orasul de Sus si cel de Jos se vor estompa. Legaturile slabe cu cartierele orasului, infrastructura deficitara si cladirile in stare avansata de degradare au tinut Orasul de Jos pe loc din punct de vedere economic si social, motiv pentru care Primaria Sibiu a depus cele mai multe proiecte cu finantare europeana din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana pentru aceasta zona.

Contract de 7 milioane lei

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, si directorul ADR Centru, Simion Cretu, au semnat, ieri, contractul de finan­tare pentru proiectul "Moder­nizare Strada Turnului si Piateta Targu Pes­telui ", cel de-al treilea contract aprobat din cadrul Planului Integrat de Dezvol­tare Urbana Sibiu pe care Pri­maria l-a depus in cadrul Programului Operatio­nal Regional.

Din cele 7 milioane lei cat insu­meaza contractul, contri­butia Prima­riei este de 1,6 milioane.

Pe portiunea cuprinsa intre raul Cibin si inceputul scarilor care urca in Piata Huet va fi refacuta reteaua de distributie de apa potabila pe o lungime de 360 de metri liniari si va fi realizata canalizarea pluviala pe o lungime de 461 de metri liniari.

Se vor reface structura rutiera si imbracamintea carosa­bilului, iar locurile de parcare de pe strada Turnului vor fi modernizate odata cu intreaga strada, lucrarile extinzandu-se pe o suprafata de aproape 12.000 de metri patratiZona de relaxare, cu banci, fantana si cismeaPiateta Targu Pestelui si Platforma Coroana se vor transforma in zone pietonale, amenajate ca spatii de odihna pentru localnici si trecatori.

Intersectia strazii Turnului cu Piateta Targu Pestelui va fi remodelata si va include doua zone verzi unde se vor amplasa banci. intr-una dintre zo­nele verzi va fi o cismea, iar in cealalta va fi plantat un arbore decorativ.Suprafata platformei ,,Coroana ", vechiul targ de carne, va fi si ea rea­menajata. Spatiul dintre strazile Turnului si Targu Vinului va fi amenajat ca loc special de odihna, zona centrala va avea in mijloc o fantana cu un minigrup statuar, iar pe margini vor fi amplasate banci. Aceasta zona va fi pavata cu piatra naturala si vor fi amenajate suprafete verzi cu gazon, iar intregul proiect are o perioada de realizare de 23 de luni.Modernizare completa pe FauruluiLuna trecuta a fost semnat si proiectul cu finantare europeana pentru moder­nizarea strazii Faurului, in valoare de 1.9 milioane lei, din care aproximativ ju­matate de milion contributia Primariei.

Şi aici, structura rutiera, stratul de asfalt, locurile de parcare si trotuarele vor fi refacute pe intreaga lungime a strazii, vor fi create noi locuri de parcare.

Va fi reabilitata reteaua de distributie de apa potabila pe tronsonul cuprins intre strada Turnului si strada Ocnei, se va realiza o retea de cana­lizare pluviala, iar sistemul de iluminat public va fi modernizat si vor fi amplasati stalpi metalici de iluminat.

Dupa ce vor fi par­curse proce­durile de lici­tatie, vor ince­pe lucra­rile in aceste zone.Plan Integrat de 15 milioane euroPlanul In­te­grat de Dez­voltare Ur­bana al Si­biu­lui, pentru care Primaria Sibiu acce­seaza fonduri euro­pene, cu­prin­de opt proiecte in cadrul Programului Opera­tional Regional 2007-2013, axa prioritara 1 - "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere ", domeniul de interventie 1.1 - "Planuri integrate de dez­voltare urbana ", sub­do­meniul: "Poli de dezvoltare urbana ".

Pana in acest moment au fost depuse cinci.

"Modernizarea strazii Turnului si a Piatetei Targu Pestelui ", "Modernizarea strazii Faurului" si Mo­dernizarea Centrului UCOS pentru copii cu dizabilitati au fost semnate, iar "Mo­dernizarea strazii 9 Mai " si "Modernizarea strazii Ocnei " sunt depuse, iar directorul ADR Centru spune ca vor fi semnate in aproximativ doua-trei luni de zile.

Luna aceasta va fi depus si proiectul pentru con­structia via­duc­tului Ca­lea Şurii Mici - Ko­gal­ni­cea­nu, iar cele doua pro­­­­iecte de re­zerva sunt Modernizarea spatiului pu­blic din zo­na cen­tra­la a car­tie­rului Ţiglari (stra­da Cup­to­rului) si Sis­tem de con­trol si mana­ge­ment al tra­ficului ur­ban in Sibiu/Cen­tru de control al tra­ficului, in cazul in care vor fi fonduri su­ficiente." Doua dintre cele cinci strazi din Orasul de Jos incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana au obtinut pana acum finantare europeana, Faurului si Turnului. Speram ca proiectele pentru strazile 9 Mai si Ocnei sa primeasca un aviz favorabil in urma evaluarii pentru a putea continua astfel revigorarea Orasului de Jos pe care am inceput-o deja din fondurile bugetului local. in prezent se lucreaza in Orasul de Jos pe strada Noua care se reabiliteaza complet ", a spus ieri primarul Sibiului, Klaus Iohannis.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 06 septembrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 13 iunie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter