SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGOrasul de Jos va avea propriul centru - zone pietonale, banci, arteziana si cismea

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Zone pavate cu piatra naturala, exclusiv pietonale, spatii verzi, banci pentru odihna, o cismea, un grup de statui cu o arteziana, asa vor arata doua din intersectiile aflate in Orasul de Jos al Sibiului, odata cu reabilitarea strazii Turnului.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, si directorul Sinecon, Marius Sita, au semnat ieri contractul de executie pentru aceasta lucrare in valoare de peste 3 milioane de lei. Turnului este a treia strada ce se modernizeaza prin intermediul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana, alaturi de Faurului, pe care se lucreaza deja, Ocnei, unde se incepe vineri, si 9 Mai.

Istorie pusa in valoare

"Zona Orasului de Jos este mult prea folosita pentru parcarea masinilor, pe carosabil, langa trotuare si pe trotuare. Nu cred ca, in aceste conditii, cineva mai poate observa frumusetea acestei zone. Pentru a pastra caracterul orasului istoric si in aceasta zona este nevoie de o aerisire, iar acest lucru se realizeaza prin mici zone pietonale si mici zone verzi", a explicat Klaus Iohannis, adaugand ca nu ar fi fost in regula sa scoata de tot traficul din aceasta zona istorica, iar aceasta formula este una potrivita.

Noutatea acestui contract consta in reconfigurarea intersectiei strazii Turnului cu Piateta Targu Pestelui care va avea doua zone verzi unde se vor amplasa banci.

intr-una dintre zonele verzi va aparea o cismea, iar in cealalta se va planta un arbore decorativ.

Suprafata platformei " Coroana " (vechiul targ de carne) va fi si aceasta reamenajata. Spatiul delimitat de strazile Turnului si Targul Vinului va fi amenajat ca loc de odihna. in zona centrala va fi o fantana cu un minigrup statuar, iar pe margini banci, pavajul va fi din piatra naturala si vor fi amenajate suprafete verzi cu gazon.

Lucrarile de reabilitare pe strada Turnului includ refacerea retelei de distributie de apa potabila pe o lungime de 360 de metri si a canalizarii pluviale pe o lungime de 461 de metri, pe tronsonul cuprins intre raul Cibin si scarile care urca in Piata Huet.

Se vor reface structura rutiera si imbracamintea carosabilului, iar locurile de parcare vor fi si acestea reconfigurate. Suprafata totala ce urmeaza a fi reabilitata este de 11.780 de metri patrati.

Termenul de executie a lucrarilor este de 18 luni, garantia oferita de constructor fiind de 5 ani.

Contracte intarziate

Primaria Sibiu a semnat contractul cu ADR Centru pentru finantarea europeana a acestui proiect inca din luna septembrie a anului trecut, insa a fost nevoie sa treaca un an de zile pana a fost semnat contractul propriu-zis pentru lucrare.

Iohannis a criticat din nou procedurile birocratice greoaie impuse pentru aceste fonduri si a explicat ca prima licitatie facuta pentru aceasta lucrare s-a anulat pentru ca nu s-a calificat niciun constructor.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 13 septembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter