SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGOrban recunoaste: Stam jalnic la drumuri

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, sambata, in cadrul unei intalniri de lucru desfasurate la Sinaia, ca Romania se afla intr-o intarziere "semnificativa" in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii rutiere, lucru care poate afecta si dezvoltarea economica a tarii. "Cert este ca suntem intr-o intarziere semnificativa in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii rutiere, iar aceasta intarziere poate sa afecteze dezvoltarea economica", a afirmat ministrul Transporturilor, citat de Mediafax, in discursul tinut la un seminar pe teme de transport organizat la Sinaia.

ORBAN a adaugat ca orice investitor, atunci cand decide sa faca investitii intr-o tara, se intereseaza de fiscalitate, de stabilitatea politica si legislativa si studiaza infrastructura de transport, intrucat costurile de transport fac parte din structura generala a costurilor. Potrivit ministrului, acesta este si motivul pentru care mai multi investitori au refuzat sa investeasca in zona Brasovului. Companiile respective si-au motivat decizia de a nu investi prin lipsa infrastructurii rutiere. Ministrul Transporturilor a mai spus ca printre "problemele reale" cu care se confrunta autoritatile in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii rutiere se numara: procedurile si formalitatile "extrem de greoaie" in ceea ce priveste punerea in practica a proiectelor, descarcarea arheologica in zonele in care se construiesc autostrazi, procedurile lente de expropriere si procedurile "extrem de dificile" de obtinere a autorizatiilor, toate acestea generand intarzieri in construirea de drumuri si autostrazi.

O ALTĂ dificultate reala de care se loveste ministerul in tentativa de a moderniza drumurile nationale este procedura de expropriere. Orban a afirmat ca cele mai mari dificultati intampinate de autoritati sunt situatiile in care trebuie expropriate terenuri care sunt revendicate, care fac obiectul unor litigii sau al unor mosteniri vacante, fiindca autoritatile trebuie sa astepte pana la solutionarea problemelor legate de litigii, intrucat legea nu permite realizarea de investitii pe astfel de terenuri. Ministrul Transporturilor a mai spus ca mai multi parlamentari au elaborat o initiativa legislativa menita sa simplifice foarte mult procedurile pentru accelerarea construirii de autostrazi, principala problema solutionata prin acest proiect de lege fiind cea a exproprierilor.
de Laurentiu PARNICA


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 21 aprilie 2008


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 04 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter