SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Oricare din parlamentarii PDL de Sibiu ar fi fost mai indreptatit decat actualii ministri"

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Ovidiu Gant, deputatul Forumului Democrat al Germanilor din Romania, a criticat ieri noul Guvern al Romaniei spunand ca nominalizarile sunt absolut lamentabile, cu o singura exceptie, Catalin Baba, la Educatie.

"Oricare dintre colegii mei parlamentari PDL de Sibiu ar fi fost mult mai indreptatiti sa ocupe astfel de portofolii decat cei desemnati. Ariton, Ştirbet, Turcan, Roman, au ceva in spate, fata de acestia, care nu au nimic", a comentat Gant.

Parlamentarul FDGR nu a participat la votul de joi pentru cabinetul Ungureanu.

"Argumentul pentru sustinerea Guvernului Boc pana acum l-a constituit stabilitatea macroeconomica a Romaniei, depasirea crizei. In acest moment, toti afirma, la Bucuresti, ca exista aceasta macrostabilitate, ba mai mult ca exista crestere economica pe anul trecut de vreo 2,5 la suta. Daca este asa, opinia noastra a fost ca a venit momentul sa luam masurile indelung asteptate si in ce priveste mediul economic, cum ar fi ieftinirea locurilor de munca prin reducerea CAS si implicit cresterea competitivitatii Romaniei ca mediu de investitii, dar si in ce priveste revenirea pe cat posibila la nivelul de trai anterior crizei. Deci pentru noi raspunsul ar fi fost masuri active si nu demisia cabinetului", a spus Gant, care este vicelider al Grupului Minoritatilor Nationale din Parlament.Nu demisie, ci masuri"Noi nu am fost consultati in luarea acestei decizii, ci pusi in fata faptului implinit. N-ar fi trebuit sa demisioneze Boc, ci ar fi trebuit sa ia masurile pe care populatia le cere de nu stiu cand. Nu cred ca prim ministrul Ungureanu are autoritatea politica necesara pentru a se impune in fata membrilor cabinetului sau. La cea mai simpla solicitare a sa de i se da cate doua numiri pentru fiecare protofoliu, a fost refuzat net de toate cele trei partide care fac parte din coalitie", a comentat parlamentarul FDGR.

Despre noii ministri, cu exceptia celui al Educatiei, Gant spune ca au CV-uri subtiri, o experienta politica redusa, fiind de exemplu parlamentari la primul mandat si mai mult decat atat, unii dintre ei vor trebui sa lupte si sa negocieze pentru Romania la nivelul Uniunii Europene.

Deputatul spune ca, la acest nivel, varsta este un mare dezavantaj deoarece tinerii nu au nicio autoritate politica in sanul propriului partid si "nu pot transforma Guvernul Romaniei in gradinita politica".

Gant spune ca demisia lui Boc si numirea noului cabinet a fost un exercitiu ieftin de imagine practicat frecvent pe Dambovita si pe care nu s-a vazut deloc obligat sa-l sustina.

El spune ca membrii Grupului Minoritatilor au cerut imperativ Cabinetului Ungureanu cresteri de salarii si pensii incepand cu luna mai, fiind determinati sa sustina orice motiune de cenzura daca acest lucru nu se intampla.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 13 februarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter