SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGOvidiu Neamtu, organizator TEDx Sibiu: fiecare vorbitor este un exemplu de viata dinamica

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Ovidiu Neamtu – curator si Adrian Bacanu – event planner, explica pe intelesul tuturor de ce TEDx ajunge in premiera si la Sibiu si de ce este unul dintre cele mai interesante evenimente vazute vreodata pe plaiurile noastre. 

Reporter: Cum se face ca TEDx ajunge si la Sibiu si de ce?

Ovidiu Neamtu: Incepand cu anul 2003 am luat contact cu un program de dezvoltare personala continua, oferit de una din cele mai mari organizatii mondiale de acest fel, care nu are nicio legatura cu TED.COM. Am ajuns astfel sa citesc carti recomandate de ei, sa ascult CD-uri de dezvoltare personala, dar mai cu seama sa particip la seminarii si conferinte organizate de aceasta companie. Toate acestea m-au pus fata in fata cu oameni care au depasit diverse provocari, care au pornit din pozitii diferite si care aveau ca punct comun dorinta extraordinara de a se autodepasi, de a lupta pentru telurile lor. Insa aspectul cu adevarat exceptional care-i caracterizeaza pe liderii pe care i-am intalnit pe acest drum este dorinta permanenta de a-i ajuta pe alti oameni sa se autodepaseasca, sa se dezvolte, sa-si atinga potentialul. Astfel, unul din scopurile mele principale a devenit acela de a contribui la dezvoltarea celor din jurul meu. Am fost permanent in cautare, cu ochii deschisi la canale cu informatii interesante, astfel incat, in anul 2008, am descoperit si TED.COM. Am fost imediat atras de calitatea discursurilor de pe aceasta platforma online, le urmaream cu o anumita regularitate, insa nu stiam ca exista posibilitatea de a pune in scena astfel de evenimente. Asta pana anul trecut, cand povestind cu un prieten din Cluj-Napoca, el imi spune ca tocmai a luat licenta pentru un eveniment TED la Cluj, si ca ar vrea sa ma invite sa particip la acest eveniment. Din pacate aveam confirmata participarea la o alta conferinta in afara tarii, asa ca nu am putut onora invitatia, insa ideea de a organiza un astfel de eveniment mi s-a parut foarte interesanta. Asa ca, acum vreo trei luni am luat initiativa, si pentru faptul ca pana la 18 ani am trait in Sibiu, iar momentan am afaceri dezvoltate in acest oras, mi s-a parut cel mai atractiv sa cer o licenta TED pentru Sibiu. Doua saptamani mai tarziu am primit licenta, si asa a ajuns TEDx la Sibiu.

Rep.: Pentru cine organizati evenimentul asta?

O. N.: Acest eveniment este primul dintr-o serie de evenimente TEDx care vor urma in Sibiu. Rolul acestui prim eveniment este acela de a reuni fanii TED din Sibiu si din orasele din jur, de-ai pune in contact, insa si acela de a-i ajuta pe altii sa descopere un un eveniment TEDx, sa descopere TED.COM sa inceapa sa vizioneze discursuri, sa inceapa sa-si puna intrebari, sa inceapa sa actioneze! In concluzie acest eveniment este destinat acelor oameni care sunt in cautare, care sunt deschisi, si care vor sa adauge spatiului lor de dezvoltare personala inca o experienta unica!

Rep.: Cum ati ales persoanele care vor vorbi, pe ce criterii, ce a contat?

O. N.: Initial, intentia a fost aceea de a alege opt vorbitori doar din Sibiu. Ulterior, in urma research-ului facut, a discutiilor purtate, am concluzionat ca e bine sa avem un mix, din cat mai multe puncte de vedere. Asa ca avem si tineri entuziasti – asa cum este Eliza Penciu, o sibianca care chiar daca lucreaza intr-un sistem cu restrictii in special financiare, a dinamizat foarte mult activitatea Muzelui Astra, sau Liana Buzea, o tanara din Bucuresti care a auzit de un proiect de responsabilizare sociala implementat in alta tara, si a spus: " Let’s Do It, Romania!`. Astfel, datorita Lianei, peste 100.000 de oameni au fost implicati in cea mai mare campanie voluntara de curatenie din Romania. Avem invitati insa si oameni cu experienta enorma, asa cum este domnul Constantin Chiriac, un om care nu mai are nevoie de nicio prezentare, sau domnul Lucian Vintan – profesor universitar si cercetator, un om despre care poate multi sibieni nu au auzit, insa datorita caruia sunt multi participanti care se inscriu, fosti studenti, care l-au apreciat si care doresc sa-l revada si in aceasta postura. Ce as vrea sa mentionez insa despre domnul Chiriac este ca am petrecut mai bine de o ora cu dansul incercand sa gasim o zi libera in agenda sa, si vreau sa-i multumesc pe aceasta cale ca printre zeci de deplasari in ate tari, pe langa munca de la Teatru si de pregatire a urmatorului festival, a gasit o zi care sa o dedice acestui eveniment. Vom beneficia de dinamica lui Fane Tulpan, primul roman care a cucerit varful Everest si care, de curand, a fost ales intre primi 10 cei mai mari sibieni, dar si de experienta de viata a lui John Ketchum, un canadian nascut in Nairobi, care a trecut prin multiple experiente corporatiste de top in domenii diverse, insa care a ales intr-o zi sa–si urmeze pasiunea, asa ca a inceput sa produca filme si sa puna in scena un festival de film. Nu in ultimul rand, vom avea un mix extrem de interesant intre un artist foto, asa cum este Scott Eastman, un american care traieste in Sibiu si Cristina Bazavan, redactor sef al revistei Tabu, o femeie extrem de dinamica si activa.

Rep.: Cati v-au refuzat din Sibiu? Au fost cazuri de genul asta?

O. N.: Surprinzator, majoritatea celor invitati atat din Sibiu cat si din tara au acceptat, singurele refuzuri primite au fost pe motiv de imposibilitate datorata unor confirmari la alte actiuni. Majoritatea insa din cei care nu au putut confirma stiau de TEDx, sau cu aceasta ocazie au intrat pe ted.com si s-au declarat foarte incantati si doritori sa participe pe viitor.

Rep.: Care a fost prima conferinta TEDx la care ati participat si cu ce ati ramas de pe urma ei? Care este ideea cu care credeti ca ar trebui sa plec de la TEDx Sibiu?

O. N.: Tema TEDx Sibiu este " Dinamica vietii – Cum pot dinamiza o comunitate prin exemplul personal de viata dinamica`. Credem ca discursurile vor fi extrem de atractive, fiecare vorbitor este un exemplu de viata dinamica, in activitatea lor, in pasiunile lor sau poate in personalitatea lor. Cred ca cei prezenti vor pleca printre multe altele cu confirmarea faptului ca amorteala si statul pe loc ne tine in mediocritate, iar singura cale de progres este acea de-ati urma dinamic visele si scopurile.

Rep.: De ce o faceti? Este o franciza, o afacere, castigati ceva pe urma ei?

O. N.: La prima Intrebare am raspuns, cred, deja. Nu este o franciza, un eveniment TEDx este o licenta luata de la TED.Com, pentru care se poate aplica direct pe acest site. Trebuie doar sa ai disponibilitatea si initiativa! Bugetul primei editii este creat astfel incat prin incasarile din bilete sa se acopere costurile de punere in scena a evenimentului. Castigul principal nu este financiar, ci acela de a contribui la crearea in Sibiu a unei comunitati active si dinamice! De aceea si proiectul este construit cu si de oameni care vor sa se dezvolte si sa contribuie la aceasta comunitate. Practic, partea de organizare este formata dintr-o echipa voluntara, formata din – in afara de mine - Zeno Popovici, Eduard Stoica, Bianca Aura Grip si Adrian Bacanu.

Rep.: In incheiere dati-mi si cateva detalii tehnice, unde, cand, cati, cine, de ce?

Adrian Bacanu: Evenimentul va avea loc la hotelul IBIS, in a doua jumatate a zilei de 29 octombrie. La eveniment vor participa 99 de persoane – din domenii variate: afaceri, social, arte, cultura, educatie, medicina si altele - capabile sa aduca schimbari in bine comunitatilor lor, influentatori locali si promotori ai inovatiei in domenii variate de activitate. Cei interesati de participare se pot inscrie pe www.tedxsibiu.ro pana in 27 octombrie, trebuind sa treaca printr-o procedura de selectie si apoi sa achite taxa de participare de 149 de lei. In plus, avem si cateva surprize pentru cei interesati. Saptamana asta – pana in 24 octombrie – pot castiga una din cele 10 invitatii la TEDx Sibiu prin concursurile noastre de pe Facebook. Detalii pe pagina noastra www.facebook.com/tedxsibiu.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 25 octombrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 11 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter