SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPactul pentru Valea Hartibaciului!

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Consiliul Judetean Sibiu a gazduit pe 14 iunie 2013, incepand cu ora 10:00, seminarul tematic " Planificare spatiala si peisaj ". Evenimentul a fost organizat in cadrul VIVA EAST, proiect european ce urmareste revitalizarea zonelor est-europene cu un potential cultural si turistic ridicat, insa slab valorificat.

Evenimentul a fost deschis cu semnarea Pactului Local, document prin care actorii locali relevanti si-au luat angajamentul sa sprijine si sa isi asume implementarea planului de actiune si a proiectului pilot selectat pentru Valea Hartibaciului. Procese similare de planificare participativa au avut loc si in celelalte doua zone de proiect - regiunea Tavush din Armenia si raionul Cahul din Republica Moldova, finalizandu-se, de asemenea, prin semnarea de pacturi locale. In toate cele trei zone au fost identificate o serie de probleme comune, de la slaba valorificare a potentialului cultural si turistic local si lipsa intrumentelor operationale pentru dezvoltare teritoriala pana la sustinerea insuficienta din partea retelelor locale si nationale.
Seminarul tematic " Planificarea spatiala si peisaj " (peisaj natural, peisaj rural, parcuri, habitate, zone protejate si centre istorice) este ultimul din seria de patru evenimente internationale din cadrul VIVA EAST. Organizatii relevante din Romania, Armenia si Republica Moldova si experti internationali, coordonati de cadre universitare cu experienta, s-au implicat in desfasurarea unei analize comparative la nivel european si al Parteneriatului Estic, au identificat exemple de bune practici pentru valorificarea patrimoniului in vederea dezvoltarii teritoriului si au fundamentat o metodologie internationala de interventie.

Seminarul tematic a adus impreuna membrii echipei si partenerii VIVA EAST (echipa locala si internationala), actori locali relevanti si reprezentanti din administratia publica la nivel national si local, ce au discutat despre provocarile cu care se confrunta zonele rurale cu centre istorice mici si valori de peisaj, cautand stimularea inovatiei, conservarea activa a patrimoniului material si imaterial si dezvoltarea durabila.

Proiectul este coordonat de catre Asociatia pentru Tranzitie Urbana – Romania, implementat in parteneriat cu Asociatia Armeana de Ecoturism si Agentia de Cooperare Transfrontaliera si Integrare Europeana din Moldova, si cu asistenta din partea partenerului stiintific Departamentul de Inginerie Civila si Arhitectura al Politehnicii din Bari, Italia. De asemenea, proiectul va pune bazele unei retele internationale, implicand experti din diverse tari europene in activitati de cercetare, dezbatere si diseminare si punand la dispozitia autoritatilor, stakeholderilor locali si publicului larg o serie de rapoarte si articole.

Proiectul este finantat de catre Uniunea Europeana prin intermediul programului Eastern Partenership Cultural Programme.
Sursa:
Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 19 iunie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 iunie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter