SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPaine si zacusca de Avrig, cumparate on line

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Asociatia "Prietenii Avrigului" (APA), un organism al societatii civile, a demarat recent un proiect prin care intentioneaza sa creeze un magazin virtual de produse traditionale, prin intermediul caruia adevaratii producatori traditionali sa isi valorifice produsele realizate acasa. Astfel: zacusca, dulceata, muraturile, painea de casa, prajiturile, cozonacul, fructele si legumele de gradina, ouale de gaina crescute la curte, laptele de bivolita si untul de oaie, slanina, carnatii, cartabosul si pateul de casa, covoarele tesute, servetelele si fetele de masa, bijuteriile hand-made si tablourile pictate, isi vor gasi locul pe "rafturile" din inedita "Pravalie a Avrigului".

Pe langa infiintarea magazinului virtual care ar fi, de fapt, incununarea acestei frumoase idei, in cadrul proiectului se doreste sprijinirea producatorilor in obtinerea avizelor sanitar-veterinare necesare, precum si indrumarea si sprijinirea lor in ceea ce priveste ambalarea si etichetarea produselor, acolo unde este cazul.

Magazinul virtual "Pravalia Avrigului" va avea o vitrina de produse, o lista a producatorilor participanti, fiecare dintre acestia avand eticheta proprie, un buton ce va oferi posibilitatea platilor online sau ramburs si o pagina de impresii. Astfel, produsele de casa, sanatoase si gustoase, vor ajunge pe mesele multor consumatori ,care altfel nu au posibilitatea de a le procura. Acest magazin va valorifica EXCLUSIV produse de casa, realizate de locuitori ai comunitatii avrigene, in gospodariile si gradinile proprii, fara aditivi alimentari, fara ingrasaminte chimice si tratamente toxice, fapt ce va fi controlat si garantat de APA, in colaborare cu factorii responsabili. De asemenea, o alta parte a proiectului consta in realizarea de buletine de analiza pentru produsele prezentate, acolo unde va fi cazul.

Initiatorii proiectului spera ca minim 10 mici producatori locali sa fie prezenti in "Pravalia Avrigului". Magazinul virtual va aduce beneficii atat micilor producatori din Avrig si localitatile apartinatoare, cat si consumatorilor.

Odata inaugurata, pravalia online isi va putea continua existenta pe durata de timp nedeterminata, asociatia avrigeana urmand sa sustina si sa coordoneze in continuare functionarea sa prin atragerea producatorilor si promovarea magazinului.

Proiectul APA este, pentru moment, propus spre validare si finantare pe www.taraluiandrei.ro, site unde poate fi votat de orice sustinator.
de Dan Francu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 22 octombrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter