SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Painea noastra cea de toate zilele este plina de chimicale

Stiri din Sibiu: Adauga un comentariu »

Alimentul de baza al romanilor, painea, este plina de chimicale, chiar daca producatorii, fara sa tina cont de legislatia in vigoare si pentru a-si atrage clientii, au inventat tot felul de sortimente "super", "extra", "buna", "ecologica", "naturala". "Aceste denumiri nu fac decat sa induca in eroare consumatorii. Pentru ca o paine sa poata fi denumita astfel, graul, faina, ingredientele si procesul de fabricare trebuie sa respecte normele impuse de catre Uniunea Europeana, adica nu trebuie sa sufere nici un tratament chimic, ceea ce nu este cazul produselor din Romania", sustine Alexandru Dodu, biolog in cadrul Asociatiei pentru Protectia Consumatorului (APC). In martie 2003, ministerele Agriculturii, Sanatatii si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor au emis reglementari comune care interzic comercializarea produselor ce duc in eroare cumparatorii. "Scopul etichetarii este acela de a da consumatorilor informatii necesare, suficiente, verificabile si usor de comparat, astfel incat sa permita acestora sa aleaga acel produs care corespunde exigentelor din punct de vedere al nevoilor si posibilitatilor lor financiare, precum si de a cunoaste eventualele riscuri la care ar putea fi supusi. Produsul ecologic se obtine sau se importa de un operator care este controlat de un organism de inspectie si certificare in conformitate cu prevederile art. 7 si 8 din OUG nr. 34/2000", se arata in ordinul 110/2002 emis de cele trei ministere. Asadar, pentru a comercializa "paine ecologica", producatorii romani trebuie sa obtina certificarea de la un organism international independent, dupa care sa se inscrie in registrul unic, existent la Ministerul Agriculturii. Potrivit ANPC, o paine de calitate trebuie sa aiba suprafata lucioasa, galben-aurie, sa nu fie deformata sau aplatizata si nici murdara pe fata inferioara. O paine proaspata, dupa o usoara apasare, revine la forma initiala. Sortimentele de paine realizate din faina integrala sunt surse importante de vitamina B2. Daca la ruperea painii apar fire mucilaginoase sau miezul are in centru o zona mai inchisa la culoare, umeda si sfaramicioasa, cu miros dezagreabil, inseamna ca este contaminata cu Bacilus Mezentericus si este improprie consumului uman. Faina are culoare alba, pana la alb-galbui, miros placut, specific, gust putin dulceag.
Sursa: Cotidianul
Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 19 august 2003






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter