SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPaltinis: lasati-ne sa ne pregatim pentru Liga Statiunilor!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

De la nici 2 kilometri de partii, la cea mai mare statiune montana din tara, cu 50 de kilometri de partii de toate dificultatile, intinse pe 160 de hectare. Este un prim plan de amenajare si dezvoltare a Paltinisului, pe care autoritatile incep sa-l pregateasca. Prin comparatie, acum, Poiana Brasov, cea mai cunoscuta statiune montana a Romaniei, are 15 kilometri de partii, intinsi pe 30 de hectare, iar in urma dezvoltarii actuale, care este in curs, va ajunge la 35 de kilometri de partii, pe 80 de hectare. Adica jumatate din cat tinteste Paltinisul.

Sibienii, organizatiile de profil si autoritatile locale se intalnesc maine la sediul Consiliului Judetean Sibiu pentru prima dezbatere publica pe tema dezvoltarii zonei Paltinis Cindrel.

"Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Paltinis-Cindrel anunta intentia de a realiza un Plan de amenajare a teritoriului zonal (PATZ) pentru un proiect de dezvoltare turistica in Muntii Cindrel, centrul de greutate fiind zona Paltinis. Paltinisul este o statiune montana cu traditie si un potential turistic deosebit, exploatat pana acum insuficient. Pentru a transforma acest areal intr-o destinatie turistica de talie regionala, nationala si chiar internationala, a fost realizat un studiu preliminar si general de dezvoltare si amenajare a zonei, intitulat "Planul de amenajare

turistica a zonei Paltinis-Cindrel "", suna anuntul dezbaterii publice.

Investitia este impartita in doua faze, iar la finalizarea implementarii primei faze vor exista aproximativ 15-20 km de partie si trei telescaune noi, care vor lega partiile de diverse nivele de dificultate.

Dezbaterea de maine vizeaza prima faza de dezvoltare, iar la ea au fost invitati sa participe toti primarii din Marginimea Sibiului, reprezentanti ai Primariei Sibiu, ai Consiliului Judetean Sibiu, dar si reprezentanti ai Consiliului Judetean Alba, care este administrator al zonei protejate Valea Frumoasei, din imediata apropiere a zonei Paltinis-Cindrel.

Atractie tot anul

Investitiile care ar face din Paltinis prima statiune montana a tarii si una de nivelul statiunilor din Alpi ar putea ajunge la 124 milioane de euro. Prima faza de dezvoltare ar costa 44 milioane euro. in acest moment, autoritatile incep demersurile pentru realizarea documentatiilor de urbanism, anul viitor intentioneaza sa faca studiile de fezabilitate, dupa care vor trebui gasite surse de finantare, care teoretic pot fi fonduri europene, sau chiar un parteneriat public privat.

in total, Paltinisul ar putea ajunge la 42 de partii de diferite nivele, instalatii de cablu de 12,6 kilometri lungime, dintre care cea mai importanta ar fi telescaunul de sase locuri. in conditiile in care in ultimii ani ninsorile nu au fost suficiente pentru a acoperi partiile de schi, proiectul prevede instalatii complexe de zapada artificiala, care ar urma sa acopere aproximativ jumatate din totalul partiilor.

Sunt prevazute in acest prim plan aproximativ 3.000 de locuri de parcare, peste 7.000 de locuri de cazare.

in plus, si cei care nu schiaza vor trebui sa aiba variante de petrecere a vacantei in Paltinis - tiroliene, partii de sanius, inclusiv sania tubing, care foloseste partii din material sintetic ce permite folosirea lor si pe timpul verii.

O dezvoltare la un asemenea nivel a statiunii Paltinis ar crea efecte semnificative economice si sociale in intreaga zona. O zona de schi buna pusa la punct si atractiva pentru turisti va aduce dupa sine si dezvoltarea altor domenii - hotelarie, scoli de schi, restaurante, magazine de sport, comert si altele, prognozeaza specialistii.

"Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Paltinis-Cindrel anunta intentia de a realiza un Plan de amenajare a teritoriului zonal (PATZ) pentru un proiect de dezvol­tare turistica in Muntii Cindrel, centrul de greutate fiind zona Paltinis. Paltinisul este o statiune montana cu traditie si un potential turistic deose­bit, exploatat pana acum insu­ficient. Pentru a transforma acest areal intr-o destinatie turistica de talie regionala, nationala si chiar interna­tionala, a fost realizat un studiu preliminar si general de dezvoltare si amenajare a zonei, intitulat "Planul de amenajare turistica a zonei Paltinis-Cindrel "", suna anun­tul dezbaterii publice.

Investitia este impartita in doua faze, iar la finalizarea implementarii primei faze vor exista aproximativ 15-20 km de partie si trei telescaune noi, care vor lega partiile de diverse nivele de dificultate.

Dezbaterea de maine vizea­za prima faza de dez­voltare, iar la ea au fost invitati sa participe toti primarii din Mar­ginimea Sibiului, repre­zentanti ai Primariei Sibiu, ai Consiliului Judetean Sibiu, dar si reprezentanti ai Con­siliului Judetean Alba, care este administrator al zonei protejate Valea Frumoasei, din imediata apropiere a zonei Paltinis-Cindrel.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 13 decembrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 iunie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter