SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPaltinisul va avea baza de tratament

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Paltinisul va avea in doi ani o baza de tratament si o Casa a Turistilor cu una sau doua stele in plus, dupa cum promite Teodor Ancuta, principalul actionar al Paltinis SA, firma care detin hotelul Casa Turistilor. „Vrem sa modernizam camerele de doua stele, sa le urcam la un nivel de trei, patru stele. Avem deja peste 80 de camere la un standard de trei stele plus. Investitia in modernizarea acestor camere s-a ridicat la 1,4 milioane de dolari ", spune Teodor Ancuta.

Reporter: Paltinis SA a solicitat recent un certificat de urbanism pentru modernizare si extindere a Casei Turistilor. Mai exact, ce investitii aveti in plan pentru hotel?
Teodor Ancuta: Vrem sa extindem mai intai capacitatea de cazare cu 46 de camere noi, prin mansardarea a doua corpuri. Vrem sa amenajam o receptie noua, cu servicii noi, mai bune, intre corpurile 17 si 18. Receptia noua va avea circa 500 de metri patrati. Vrem, de asemenea, sa modernizam camerele de doua stele, sa le urcam la un nivel de trei, patru stele. Avem deja peste 80 de camere la un standard de trei stele plus, camere pe care am inceput sa le amenajam in 2006, lucrarile fiind finalizate la finele lunii decembrie a anului trecut. Investitia in modernizarea acestor camere s-a ridicat la 1,4 milioane de dolari.

Vrem, de asemenea, sa inchidem o parte din terasa si sa marim capacitatea restaurantului, pentru a tine pasul cu capacitatea de cazare. Avem acum, in total, 117 camere la nivelul de doua stele, pe care le vom moderniza, avem 86 de camere la standard de peste trei stele, iar la acestea 203 se vor adauga cele 46 de camere noi, amenajate prin mansardare.

Rep.: Dincolo de aceasta extindere, existau planuri mai vechi legate de constructia unei baze de tratament in Paltinis, care mai este situatia proiectului?
T.A: Lucram la acest proiect, unul foarte frumos. Vrem sa construim langa hotel o baza de tratament. Este un proiect amplu, la care lucram impreuna cu clinica de endocrinologie de la spital. Aerul bine ozonificat de la Paltinis este foarte bun pentru tratarea unei serii de afectiuni in special respiratorii. Sunt conditii bune pentru tratamente endocrinologice. Baza de tratament va avea functiuni complexe, insa elementul poate cel mai important va fi tratamentul supraponderabilitatii la copii.

Rep.: De ce mizati pe acest aspect?
T.A: Specificul zonei recomanda tratamente endocrinologice. in plus, circa 25 la suta din copii Romaniei, potrivit statisticilor, sunt supraponderali, iar ei vor putea gasi la Paltinis o baza de tratament adecvata. Baza de tratament va mai avea o sala de sedinte, o sala de cursuri, piscina, sala de fitness, dotata cu tot ce trebuie, restaurant, inclusiv un medic pediatru si un medic endocrinolog. Facem ceea ce si-au propus sa faca marii nostri profesori si nu au mai reusit sa faca din cauza comunismului. incercam sa reluam aceste proiecte si sa aducem Paltinisul nu numai in randul statiunilor de odihna ci si in randul statiunilor de tratament.

Rep.: Cat de mare, in suprafata, va fi baza de tratament?
T.A: Cel mai probabil, suprafata construita va fi de 4.500 de metri patrati, poate 5.000 de metri patrati, incluzand aici si lucrarile de extindere si modernizare de la Casa Turistilor. Acum, avem, cu totul, cam 10.000 de patrati construiti, deci cu extinderea planificata, ne vom mari suprafata cu 50 la suta.
6 milioane de euro

Rep.: La cat se ridica valoarea totala a investitiei?
T.A: Vrem sa accesam credite nerambursabile, pentru finantare. Investitia totala ar fi cam de 6 milioane de euro, cu tot cu TVA, aici fiind inclus tot, extinderea si modernizarea Casei Turistilor si constructia bazei de tratament. Mai ramane sa vedem detaliile finale, in functie de dotarile pe care le vom avea.

Rep.: Termenul de finalizare?
T.A: Urmeaza, deocamdata, sa finalizam proiectele; mai sunt pasi de parcurs. Noi estimam ca lucrarile le vom finaliza in maxim doi ani.
de Laurentiu PARNICA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 23 iulie 2008


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 13 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter