SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPANICA: Suspiciuni de gripa aviara la Sibiu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Panica s-a instalat marti seara printre pacientii care asteptau sa le vina randul la o consultatie in Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean Sibiu, dupa ce asistentele si infirmierele le-au adus masti si i-au rugat sa si le puna pe fata. Oamenii au aflat, din discutiile personalului medical, ca doi tineri au venit in UPU, fiind suspecti de gripa aviara. Reprezentantii Aeroportului International Sibiu au confirmat ca e vorba de doi angajati ai unitatii, care lucrau ca manipulanti de bagaje. Un alt angajat al Aeroportului a decedat, luni, si el avand aceleasi simptome pe care le prezinta colegii sai. Barbatul care a murit avea 30 de ani si fusese internat la Infectioase, insa starea lui s-a deteriorat in scurt timp. Doar autopsia va scoate la iveala daca barbatul de 30 de ani a murit din cauza gripei pandemice.

DSP confirma un caz de AH1N1

Cei doi angajati ai Aeroportului au venit impreuna la spital. Ei doi aveau simptomele clare ale unei gripe. "S-au prezentat in Urgenta doi pacienti de 22 si 26 de ani cu febra, cu cefalee, cu simptomele unei viroze respiratorii, coriza, rinoree, disfonie, astenie si fatigabilitate. S-au recoltat probele biologice si in prezent sunt internati in Serviciul Infectioase ", a spus dr. Mirela Badescu, medic in UPU. 

Oficialii Directiei de Sanatate Publica au confirmat, la solicitarea ziaristilor, ca de la Institutul Cantacuzino a venit, marti, o confirmare de gripa pandemica, AH1N1, in cazul unui barbat de 34 de ani, din Mihaileni. Nu se poate face legatura, deocamdata, intre acest pacient si angajatii Aeroportului. De asemenea, la el a fost confirmata gripa porcina, insa simptomele sunt similare in cazul gripei porcine (AH1N1) si al gripei aviare (AH5N1), dar si in cazul unei gripe de sezon.

Aeroportul ar putea intra in carantina

Reprezentantii Aeroportului International Sibiu spun ca nu s-a luat nicio masura de carantina pana in acest moment, insa exista proceduri specifice in cazul in care se va confirma ca cei trei angajati, dintre care unul a decedat, au avut virus pandemic. "in ceea ce il priveste pe colegul nostru care a murit, va putem spune ca a decedat ieri (n.red. luni) in urma unei complicatii de natura virala. A fost internat si a decedat, dar inca nu avem rezultatul autopsiei. in ceea ce priveste prezenta la spital si internarea celorlalti doi colegi, noi nu putem avea acum o pozitie oficiala, deoarece nu stim pentru ce au fost internati. Daca, intr-adevar, exista suspiciuni sau nu in ceea ce priveste boala lor, nu avem noi informatii. in situatia in care se va confirma gripa aviara exista proceduri specifice care vor fi aplicate, dar internarea celor doi colegi si confirmarea unei epidemii de gripa aviara sunt discutii distincte. Nu putem avea o reactie in acest moment ", a spus Nicoleta Boborodea, purtatorul de cuvant al Aeroportului International Sibiu.
de Laura Buciu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 08 ianuarie 2014


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 31 mai 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter