SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPariem? Centura, afacere marca PD-L!

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

20 august ar fi trebuit sa fie data la care CNADNR sa anunte numele firmei castigatoare pentru lucrarile la sectiunea a doua a centurii ocolitoare a Sibiului.

Trecem rapid peste faptul ca, initial, data finalizarii evaluarilor era stabilita pentru 27 iulie. "Este o procedura pe regulile ISPA, trebuie sa asteptam si cele zece zile pentru eventualele contestatii, inca nu a fost semnat nici raportul de evaluare", este pozitia Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, exprimata prin biroul de presa. Neoficial, deciziile par sa alunece inspre stabilirea unui castigator bastinas, mai precis cu sediul in Brasov. Vectra Service SRL este firma care a depus oferta cu al doilea pret - aproximativ 9,7 milioane de euro, fara TVA. De reamintit faptul ca inaintea licitatiei, reprezentantii CNADNR au evaluat lucrarea la aproximativ 18,005 milioane de euro, fara TVA. Oferta celor de la Vectra Service este cu aproximativ un milion de lei mai mica decat cea a consortiului romano-portughez format din Argecom si Soares da Costa, impotriva carora ministrul Radu Berceanu a tunat. "Nu sunt foarte incantat de ceea ce am auzit. Din experienta va spun ca este o mare nenorocire - nu incap in acest pret nici materialele de constructii, necarate pe santier. Daca dam lucrarea unor astfel de oferte, firmele vor lua avansul si vor incepe tot felul de discutii pentru a mari pretul", a spus Berceanu, la Sibiu, in ziua deschiderii ofertelor.

Umbra PD-L de la Brasov se trage

Pentru Vectra Service, insa, pretul de aproape jumatate din cel evaluat initial nu pare sa fie, insa, o problema. Firma din Brasov, cu o impresionanta crestere pe piata constructiilor, Vectra Service a "fost conectata" de presa centrala cu interesele PD-L. Unul din cele mai recente exemple este contractul de aproximativ 20 de milioane de euro, cu toate taxele incluse, pentru intretinerea drumurilor din municipiul Brasov. Contractul a fost atribuit printr-o initiativa a primarului PD-L al Brasovului, George Scripcaru. Care, potrivit presei centrale, a atribuit firmei Vectra Service si activitatile de deszapezire din oras. in ultimii doi ani, Vectra Service SRL a castigat alte contracte de peste 37 de milioane de lei, prin licitatii publice, de la o serie de administratii locale din judetul Brasov, contractele cu Primaria Brasov fiind cele mai consistente. Vectra Service a lucrat si in judetul Sibiu, mai precis la Bradeni. in 2007, in noiembrie, a castigat licitatia pentru amenajarea retelei de canalizare a apelor uzate menajere din satele Bradeni si Retis. "Lucrarile nu au fost inca finalizate in total. Nu putem spune ca suntem nemultumiti de cum lucreaza firma, dar nici nu sunt super. Sa spunem ca sunt in limitele acceptabilului", caracterizeaza Mircea Şchiopota, viceprimarul din Bradeni, modul de lucru al celor de la Vectra Service.

"Contestam daca sunt altii castigatori"

Proprietarul Vectra Service este Marcel Butuza. Probabil cunoscut sibienilor datorita pasiunii acestuia pentru motociclism - anul trecut a participat si la Red Bull Romaniacs. Anul acesta, accidentat fiind, si-a trimis doar echipa. Marcel Butuza spune ca nu face politica. "Anul trecut, cand PNL era la putere, am castigat lucrarea pentru centura Timisoarei. Am contractul pe inca patru sau cinci ani cu Primaria Brasov, este normal sa am o oarecare relatie cu primarul orasului. Dar eu nu fac politica nici unui partid, eu fac politica firmei. Se fac foarte multe speculatii, dar aceasta firma din Brasov are peste 1.000 de angajati. Iar anul trecut am pierdut lucrarea pentru centura Brasovului, in favoarea unei firme sibiene, Concefa", spune Marcel Butuza. Cat priveste oferta pe care firma pe care o detine a facut-o in cadrul licitatiei pentru centura Sibiului, Butuza spune ca e pretul corect. "inca nu am primit niciun raspuns din partea CNADNR, referitor la evaluarea ofertelor. De zece zile nu mai avem nicio veste de la ei. Asteptam. Pretul de 9,7 milioane de euro este unul pe care il garantez, daca vom castiga lucrarea cu acesti bani vom termina. Este un pret adaptat acestei perioade de criza. Firma pe care o conduc are nevoie de acest contract si, daca vom castiga, ducem lucrarea la final", adauga Butuza. Daca va castiga licitatia o firma cu un pret mai mare decat cel oferit de Vectra Service, Butuza spune ca va sta pe pozitii. "Eu am pretentia sa castigam aceasta licitatie. Nu cunosc oferta tehnica a celor de la Argecom si Costa da Soares, dar daca lucrarea va fi data unei firme cu un pret mai mare decat al nostru voi depune contestatie. Daca Vectra Service ar fi fost pe locul cinci sau sase, as mai fi zis. Dar asa, trebuie sa castigam", adauga Butuza. Lucrarea pentru care Vectra Service cere 9,7 milioane de euro presupune realizarea a 2,4 km de autostrada si reabilitarea altor 3,6 kilometri de drum judetean, la profil de drum national. in plus, intre autostrada si DJ106B trebuie realizat un sens giratoriu, asemeni zonei in care traficul greu deviat in jurul Sibiului va intra din nou pe DN1, adica in zona Aeroportului.
 
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 31 august 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter