SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGParlamentarii de Sibiu, impotriva legalizarii prostitutiei

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Singurul parlamentar de Sibiu car ar vota un proiect de lege penru legalizarea prostitutiei este liberalul Mircea Cazan. Deputatul spune ca prostitutia oricum exista si nu are nevoie decat de lege. Impotriva unui astfel de proiect sunt Minerva Boitan (PNL), Raluca Turcan (PD-L) si Ioan Cindrea (PSD). Se abtine deocamdata senatorul PSD Viorel Arcas, care spune ca are nevoie sa citeasca proiectul de lege inainte de a-si da cu parerea.

Un astfel de proiect exista si este semnat de deputatul PD-L, Silviu Prigoana. Potrivit acestui proiect, prostituatele trebuie sa aiba minim 20 de ani, iar clientii, minim 16. `Prostitutia exista. Problema a societatii, cu valente complexe prin dificultatea abordarii fata de sensibilitatea comunitatii, prostitutia reprezinta un subiect putin atragator si controversat din punct de vedere politic. Socotita, rand pe rand, cea mai veche profesie, decadere morala, racila sociala sau sursa de profit, prostitutia ramane una dintre realitatile societatii contemporane. Romania nu face exceptie, cu atat mai mult cu cat traversam o perioada de neajunsuri economice, neimpliniri sociale sau frustrari personale`, se arata in expunerea de motive ce insoteste proiectul de lege.

Astfel, prostituatele trebuie sa fie autorizate si sa aiba minim 20 de ani, dar si sa faca, lunar, controale medicale. De serviciile lor pot beneficia persoanele care au minim 16 ani. In expunerea de motive, deputatul precizeaza ca initiativa sa aduce protectie atat celor care practica meseria, cat si celor care apeleaza la serviciile prostituatelor. De asemenea, potrivit documentului, noul proiect ar reduce agresiunile sexuale.

SIngurul parlamentar care s-a pronunta pentru aprobarea unei astfel de legi este Mircea Cazan. " Eu sunt in principiu pentru legalizarea prostitutiei. Trebuie sa existe o lege pentru ca prostitutia exista si pana la urma trebuie sa ne aliniem la cerintele pietii. Am vazut ce spune si biserica, dar am vazut totodata sice a declarat Papa, aflat in vizita in Anglia: Imi cer scuze pentru ce au facut preotii`, a declarat liberaul Mircea Cazan.

Colega sa de partid si de parlament, Minerva Boitan este categoric impotriva legalizarii prositutiei. " Nu sunt de acord cu un astfel de proiect. Nu avem o cultura si o educatie in acest sens. Si chiar daca s-ar legalize, oricum vor exista prostituate la marginea drumului. Sunt si acum prostituate de lux care merg la medic si care se trateaza curent`, a spus Minerva Boitan.

Deputatul PD-L, Raluca Turcan este si ea categorica impotriva legalizarii prostitutiei. " Nu pot fi de acord cu o astfel de lege`, a spus Turcan. La fel de categoric este si social-democratul Ioan Cindrea. " Este o nebunie sa legalizazei prostitutia in Romania. Nu voi fi niciodata de acord cu o astfel de lege, indiferent de persoana sau partidul care sprijina un astfel de demers`, a pus Ioan Cindrea.

de Alin BRATU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 27 septembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 09 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter