SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGParlamentul Cultural European la Sibiu

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »

Peste 100 de artisti, scriitori, filosofi si alte personalitati culturale de exceptie din 42 de tari din Europa se reunesc incepand de astazi la Sibiu, pentru cea de-a VI-a sesiune a Parlamentului Cultural European. Printre ei, tara noastra ii are ca reprezentanti pe Mircea Cartarescu si Ion Caramitru.
Sesiunea de la Sibiu, organizata in noul sediul al Bibliotecii Astra, are ca tema " Europa – O realitate pentru europeni prin cultura " si dezbateri cu subiectele " Comunicarea Ideii Europene " si " Rolul Istoriei in Integrarea si Cooperarea Europeana ". " Cu ocazia acestei reuniuni, Sibiul mai face un pas in directia consolidarii pozitiei sale in circuitul dezbaterilor europene actuale. Acest forum al celor mai patrunzatoare minti si spirite ale Europei castiga in relevanta pentru noi prin antrenarea unor personalitati culturale romanesti de exceptie. Romania si Sibiul au astfel ocazia nu doar de a gazdui acest eveniment, ci si de a contribui activ la creuzetul ideatic al Europei ", a declarat Adrian Iorgulescu, Ministrul Culturii si Cultelor. Prima reuniune a Parlamentului Cultural European a avut loc in Brugges – Capitala Culturala Europeana din anul 2002. De atunci, oamenii de cultura s-au reunit in fiecare an, urmatoarele sesiuni fiind organizate la Graz, Genoa, Lisabona si Turku. " Europa are un suflet. Acesta trebuie gasit in viata culturala. Parlamentul European isi propune sa amplifice vocea artistilor independenti pentru a echilibra influenta tehnocratica in dialogul european ", a declarat si ambasadorul Karl-Erik Norrman, Secretarul general PCE.

Invitati de seama

La lucrarile celei de-a sasea sesiuni a Parlamentului sunt asteptate personalitati ale vietii culturale atat din tara noastra cat si din Europa. Astfel, intalnirea organizata de Ministerul Culturii si Cultelor ii are ca invitati speciali pe Adrian Iorgulescu, Ministrul Culturii si Cultelor, Klaus Johannis - primarul Sibiului, Erna Hennicot-Schoepges, membru al Parlamentului European si fost Ministru al Culturii in Luxemburg si Tamas Scucz, director pentru Comunicare Strategica in cadrul Comisiei Europene. Doi dintre reprezentantii Romaniei in acest for international sunt scriitorul Mircea Cartarescu si actorul si regizorul Ion Caramitru. De asemenea, la intalnirea care incepe astazi la Sibiu si-au mai anuntat prezenta cunoscutul jurnalist Emil Hurezeanu si comisarul guvernamental pentru proiectul Sibiu 2007, Sergiu Nistor. Parlamentul Cultural European, fondat in 2002, este singurul forum multidisciplinar al personalitatilor culturale de pe continent, avand peste 150 de membri, printre care pictorul italian Michelangelo Pistoletto, violonistul britanic Paul Robertson, flautista suedeza Gunilla von Bahr, arheologul georgian David Lordkipanidze si scriitoarea spaniola Laura Freixas. intalnirea de la Sibiu este programata sa se incheie duminica, 7 octombrie.
de Stefan DOBRE


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 05 octombrie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter