feb 23 2010
|
|
feb 23 2010
Parteneriat educational international la Colegiul "Terezianum " SibiuStiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »
Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara "Terezianum " Sibiu deruleaza in perioada 2008-2010 un parteneriat Comenius Multilateral , "Healthful Flavours from Europe ", impreuna cu scoli si institutii din: Irlanda de Nord, Germania, Italia si Grecia. Parteneriatul, prin activitatile sale, isi propune sa pregateasca elevii pentru un stil de viata sanatos, prin consumul de alimente sanatoase si informarea elevilor privind o alimentatie echilibrata. Pana in acest moment, in cadrul proiectului s-au desfasurat patru intalniri, cu stagii de practica pentru elevi. Cea de-a patra intalnire a avut loc in perioada 7-12 februarie a.c., la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara "Terezianum " Sibiu. in vederea bunei desfasurari a intalnirii, Colegiul a incheiat un parteneriat educational cu societatea Reddison S.R.L. unde s-au derulat o parte dintre activitatile demonstrative. Elevii si profesorii din tarile mai sus mentionate au avut ocazia sa participe alaturi de elevii scolii sibiene, la activitati interesante si variate. Au invatat sa gateasca mancaruri sanatoase cu specific romanesc (tochitura cu mamaliga, papanasi fierti), care au fost savurate apoi de toti cei prezenti la aceasta intalnire. Oaspetii au asistat la o demonstratie de taiere a porcului si de pregatire a unor preparate traditionale Rom anesti (caltabos, toba, carnati). Au vizitat Manastirea cisterciana de la Carta, Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus, Herghelia de Lipitani de la Sambata de Jos, dar si Åžcoala cu clasele I-VIII Carta, unde au fost primiti foarte calduros de catre directorul Iuliana Turi si de un colectiv de elevi, membri ai Cercului de icoane pe sticla. Delegatia Germaniei a avut si o intalnire la Consulatul German din Sibiu , cu Excelenta Sa Thomas Gerlach. "A fost nu doar un schimb de experienta in plan cultural, ci si in plan social. Produsul final al acestui proiect este o carte de bucate cu retete traditionale si sanatoase ale tarilor participante" - a declarat pentru Tribuna, coordonatorul proiectului, profesor Maria Canter. Pentru o mai buna diseminare cartea elevilor de la Colegiul Alimentar "Terezianum" Sibiu poate fi accesata si in format electronic pe site-ul proiectului www.hffe.eu. de Ioan Vidrighin Alte stiri adaugate marti, 23 februarie 2010Arhiva stirilor locale |
|