SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGParticipanti din toata tara la "Edenul Transilvanean "

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Dupa ce, in cursul zilei de marti, au sosit la Avrig din toate colturile tarii si au incercat sa se acomodeze cu peisajul si oamenii de aici, participantii la prima editie a Taberei de creatie si recreatie "Edenul Transilvanean " au petrecut miercuri prima zi plina pe meleaguri sibiene. Programul zilei a debutat la Primaria Avrig, unde scriitorii si artistii (32 de participanti, din mai multe judete ale tarii) au fost primiti de reprezentantii conducerii orasului. Dupa ce au aflat cate ceva despre oras si oamenii de aici, organizatorii si participantii la tabara s-au prezentat si au facut o succinta prezentare a acestei actiuni. De asemenea, au fost adresate multumiri pentru felul in care au fost primiti si tratati de catre gazde.

Urmatorul punct din programul zilei a fost o scurta plimbare prin Avrig, cu acest prilej participantii fiind "provocati " la cunoasterea catorva dintre cele mai importante obiective ale orasului (Biserica Ortodoxa "Floriile ", mormantul carturarului Gheorghe Lazar, Biserica Evanghelica fortificata, Catedrala Ortodoxa "Adormirea Maicii Domnului ").

La catedrala, oaspetii au fost intampinati de protopopul Avrigului, Vasile Gafton, care a oficiat pentru cei prezenti un Te Deum. Dupa acest moment, au urmat o scurta prezentare a istoriei acestui lacas de cult si un cuvant de bun venit. Pentru urmatorul punct al programului, participantii la tabara au poposit la sediul Protopopiatului Ortodox Roman Avrig- Centrul Cultural- Misionar "Gheorghe Lazar ", unde s-a desfasurat vernisajul expozitiei de grafica "Aripi " a localnicului Radu Vasile Chialda. Prezentarea expozitiei a fost facuta de catehet Ioan Vasiu.

Dupa amiaza, oaspetii au fost invitati la fosta resedinta de vara a baronului Samuel von Brukenthal (Preventoriul), pentru a asista la interesante prezentari despre palatul de vara si gradinile baroce ale lui Brukenthal, cuprinse in Colocviul "Edenul Transilvanean " susinut de Monica Werboschek si Cornelia Feyer.

Seara de miercuri a fost dedicata programului de relaxare si carnavalului (Pensiunea Brandusa).

Ziua de joi a fost rezervata deplasarii la Sibiu, programul cuprinzand mai multe lansari de carte ("Masca Univers Antropologic "- Emilia Pavel, la sala de conferinte a Casei Artelor, Piata Mica nr. 21, "Suburbii municipale "- Emilian Marcu, Editura Pim- Iasi- 2011, "Memorandistul Nicolae Cristea si epoca sa " ( Editia a II-a)- Anca Sirghie, Editura Techno Media- Sibiu- 2011, "Aventura lecturii-Scriitori straini "- Mioara Bahna, Editura Valman- Ramnicul Sarat- 2012, la Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA), recitalul de poezie sustinut de Horia Zilieru, precum si intalnirea cu membrii Asociatiei Artgothica.

Tabara de creatie si recreatie "Edenul Transilvanean " s-a incheiat duminica.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 31 iulie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter