SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPartidul Ortodox

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Preotii vor avea liber la alegerile locale, numai pe listele de consilieri, numai independenti si doar dupa o atenta verificare a comisiei Arhiepiscopiei Sibiului
Preotii din Sibiu sunt impartiti in doua: o parte vad cu ochi buni participarea preotilor in consiile locale, altii nu. Neoficial, Arhiepiscopia Sibiu a decis sa realizeze un plan pentru campania alegerilor locale. Preotii care vor sa participe la alegeri vor trebui sa spuna acest lucru in maxim doua saptamani protopopului de care apartin. Acesta intocmeste lista candidatilor si o preda Arhiepiscopiei. De aici, o comisie numita de iPS Laurentiu Streza va vizita fiecare potential candidat si isi va da acordul de candidatura sau nu. De asemenea, fiecarui preot-consilier, i se va putea retrage sprijinul bisericii daca se va considera ca activitatea lui nu mai este adecvata.
ILARION URSU, staretul manastirii Sambata de Sus nu crede ca fetele bisercesti ar trebui sa se implice in politica. „Este delicata aceasta problema. in niciun caz nu ar trebui sa se implice preotii in politica. Acolo nu este decat dezbinare. Preotii ar trebui sa-si faca treaba in biserica. Acolo este rolul lui, nu in politica ", spuen Ilarion Ursu.
NICI PREOTUL Ilie Fleser din Şura Mica nu crede ca participarea unui preot la sedintele de consiliu local ar fi buna. „De exemplu acum, Şura Mica este impartita in doua. Nu-si mai vorbesc prieteni, vecinii intre ei. Unii sunt cu un partid, altii cu altul. Unii prieteni de-o viata nu-si mai vorbesc. Politica dezbina. O sa vad daca o sa candidez. Am vorbit cu parintele protopop, trebuie sa iau o decizie ", spune preotul Fleser.
PREOTUL GHEORGHE Neagoe din Saliste este in consiliul local de 13 ani. Spune ca va candida din nou. „Este foarte bine, pentru ca preotul trebuie sa fie in mijlocul credinciosilor tot timpul, nu numai la biserica. Mai repede vine credinciosul la preot sa se planga de o durere, decat la un alt consilier ", spune preotul Gheorghe Neagoe. „Daca ma ajuta Dumnezeu voi candida din nou ", promite parintele.
PROTOPOPUL de Avrig, Vasile Gafton, vede cu bune si rele decizia Sfantului Sinod. „Biserica este implicata in viata sociala. Este o institutie, care si macar administrativ, tot trebuie sa se ocupe de toate problemele. Preotii care sunt apti, pot intra la alegeri, ca si independenti, dar numai dupa ce primesc binecuvantarea iPS Laurentiu Streza ", spune protopopul Vasile Gafton.
de Alin BRATU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 11 martie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter