SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPatru consilii judetene vor sa dezvolte siturile din Muntii Fagaras

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Conducerea Consiliilor Judetene Si-biu, Brasov, Arges si Valcea si condu- cerea Administratiei Siturilor Natura 2000 Muntii Fagaras si Piemontul Fagaras s-au intalnit ieri pentru a analiza modalitatile de colaborare pentru protejarea valorilor naturale ale siturilor si dezvoltarea durabila a comunitatilor umane in zona Muntilor Fagaras.

"La initiativa celor care administreaza situl Muntii Fagaras, am considerat oportuna participarea Consiliului Judetean Sibiu ca partener la administrarea celor doua situri, astfel incat capacitatea structurii de administrare sa creasca, iar managementul speciilor si habitatelor din situri sa fie eficient. Este vorba despre o suprafata de 240.000 ha care se intinde pe patru judete, cuprinzand 27 de localitati. Din acest motiv am invitat si colegii din Brasov, Arges si Valcea pentru a se alatura in acest parteneriat de durata ", a spus ieri, in conferinta de presa, Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

Administratia Siturilor Natura 2000 Muntii Fagaras si Piemontul Fagaras este un departament special aflat in subordinea Ocolului Silvic Rasinari RA si Ocolului Izvorul Florii RA Avrig, care administreaza cele doua situri Natura 2000.

in calitatea lor de co-administratori, cele doua ocoale silvice au cautat cele mai bune solutii pentru ca valorile naturale din Muntii si Piemontul Fagaras sa fie protejate, iar dezvoltarea comunitatilor umane din zona sa se realizeze in armonie cu obiectivele de conservare si in spiritul dezvoltarii durabile, se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Sibiu.

Pentru bunul management al siturilor, structura de administrare a acestora este indrumata de un Consiliu Ştiintific, din care fac parte o serie de specialisti in domeniul protectiei naturii, precum si de un Consiliu Consultativ de Administrare format din reprezentanti ai factorilor interesati (institutii publice, autoritati publice locale, ONG-uri etc).

Administratia Siturilor Natura 2000 Muntii Fagaras si Piemontul Fagaras a elaborat un proiect finantat din fonduri europene prin Programul Operational Sectorial, axa 4 - Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protectia Naturii. Proiectul, intitulat "Managementul integrat al siturilor Natura 2000 Muntii Fagaras si Piemontul Fagaras " are ca obiectiv major elaborarea planului de management pentru cele doua situri, elaborare care va fi un proces participativ si va tine cont de conditiile socio-economice ale comunitatilor locale.

Prin acest proiect se vor inventaria habitatele forestiere si neforestiere, populatiile de urs, lup, ras si vidra, alte specii de animale (pesti, broaste, insecte) si populatiile de pasari, se vor identifica amenintarile si se vor elabora masuri de conservare. De asemenea, se vor organiza actiuni de constientizare si informare a comunitatilor locale, se vor organiza excursii pentru elevii din scolile situate in comunitatile aflate pe raza siturilor in scopul educarii lor privind importanta siturilor Natura 2000 Muntii Fagaras si Piemontul Fagaras. Totodata, comunitatile locale vor fi implicate in elaborarea masurilor de conservare si a planului de management.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 24 octombrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter