SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPatru dosare penale in ziua alegerilor, in judetul Sibiu

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Un barbat de 20 de ani din Rosia a sesizat la Politie faptul ca, la sectia de votare, dupa ce sora lui, in varsta de 24 de ani si-a exprimat optiunea de vot, sustinatorul unei formatiuni politice, care era si membru al comisiei de votare i-a luat acesteia buletinul de vot din mana, inainte de a-l introduce in urna, pentru a vedea cu cine a votat, dupa care l-a introdus personal in urna.
Dupa iesirea din sectia de votare a celor doi frati, acesta i-a adresat femeii cuvinte jignitoare. in aceeasi sesizare se precizeaza ca sustinatorul acestei formatiuni politice ar fi oferit, in urma cu doua zile, mai multor locuitori, produse alimentare, solicitandu-le in schimb sa voteze cu un anumit candidat. "in urma verificarilor efectuate, s-a stabilit faptul ca, in data de 04.12.2009, persoana reclamata a oferit mai multor persoane din localitatea Rosia, inclusiv surorii reclamantului, produse alimentare, solicitandu-le in schimb sa voteze cu candidatul sustinut de acesta. Pe numele membrului comisiei de votare reclamat, s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de oferire sau dare de bani, bunuri ori alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze ori sa nu voteze un anumit candidat, fapta prevazuta si pedepsita de art. 26 (4), din Legea 370/2004, privind alegerea presedintelui Romaniei", precizeaza Luciana Baltes, purtator de cuvant al Centrului Judetean de Comunicare.

Dosar penal la Retis
Biroul Electoral Judetean a sesizat Inspectoratul de Politie al Judetului Sibiu cu privire la faptul ca presedinta sectiei de votare din Retis a constatat sambata, la expirarea termenului pentru depunerea solicitarilor pentru urna mobila, existenta unui numar de 22 de astfel de solicitari care erau insotite de adeverinte medicale eliberate de acelasi medic. Doua dintre solicitari erau pe numele aceleiasi persoane. Presedinta sectiei de votare avea suspiciunea ca exista posibilitatea ca acele solicitari sa nu fi fost scrise de persoanele in cauza. in urma cercetarilor efectuate de catre politistii orasului Agnita s-a stabilit faptul ca 10 solicitanti ai urmei mobile au confirmat ca solicitarile facute in numele lor au fost scrise de catre rude, 6 solicitanti nu au cunonstinta de solicitarile facute in numele lor, iar 6 solicitanti nu fusesera audiati pana duminica seara. De asemenea, o persoana avea depuse doua solicitari. "Cercetarile sunt continuate de catre Politia Orasului Agnita in vederea stabilirii persoanelor care au scris aceste solicitari. La nivelul Politiei a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de art. 290 Cod penal, respectiv fals in inscrisuri sub semnatura privata, inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Agnita", explica Luciana Baltes, purtator de cuvant al Centrului Judetean de Comunicare.

Dosar penal pentru doua membre ale sectiei de votare, la Atel
Şi la Atel s-a intocmit un dosar penal, tot pornind de la probleme legate de cererile pentru urna mobila. Biroul Electoral Judetean a sesizat Inspectoratul de Politie al Judetului Sibiu cu privire la faptul ca in Atel, doua membre ale comisiei sectiei de votare numarul 247, ar fi scris si semnat personal, in cursul zilei de sambata, in numele mai multor persoane, cereri pentru solicitarea urnei speciale. Cercetarile au fost efectuate de catre Politia Municipiului Medias, fiind intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals intelectual si uz de fals. 

Şi la Copsa Mare, dosar penal tot din cauza urnei speciale
Un barbat din Biertan este cercetat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, dupa ce ar fi depus in numele unei femei din Copsa Mare cerere pentru urna speciala. in urma verificarilor s-a stabilit faptul ca sambata presedinta sectiei de votare a primit din partea unui barbat din Biertan o cerere pentru deplasarea urnei speciale la domiciliul femeii, cerere insotita de un certificat medical. Barbatul este cercetat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

S-a dus la vot cu sapca de la partid
Un barbat din Alma s-a dus la vot purtand o sapca inscriptionata cu insemnele unui partid politic, motiv pentru care s-a ales cu o amenda de 1.500 de lei. Barbatul a fost avertizat de jandarmul care pazea sectia de votare din Alma, cu privire la faptul ca nu este permisa intrarea in sectia de votare cu sapca inscriptionata cu insemnele unei formatiuni politice. "Fata de recomandarea subofiterului de jandarmerie, cetateanul a avut o atitudine ireverentiosa si recalcitranta la adresa acestuia, drept pentru care jandarmul i-a solicitat sa se legitimeze. in cauza s-a aplicat o sanctiune contraventionala in valoare de 1.500 de lei, conform art. 26 lit "t " din Legea 370/2004 pentru alegerea presedintelui Romaniei", explica Luciana Baltes, purtator de cuvant al Centrului Judetean de Comunicare.

Alcool vizavi de sectia de votare, la Apoldu de Jos
Reprezentantii unui partid politic au sesizat ieri Inspectoratul de Politie al Judetului Sibiu cu privire la faptul ca la un magazin alimentar, situat vis-a-vis de sectia de votare din localitatea Aplodu de Jos, se comercializeaza bauturi alcoolice. Proprietarii magazinului unde se comercializau bauturile au fost sanctionati cu avertisment scris. 

Primar acuzat ca ar fi dus oameni la vot
Primarul localitatii Miercurea Sibiului a fost acuzat ieri de reprezentantii unui partid politic ca ar fi transportat cu o masina apartinand Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta cetateni la sectia de votare. Sesizati pe 112, politistii s-au deplasat la fata locului si, in urma cercetarilor, au constatat ca sesizarea nu se confirma. Conform purtatorului de cuvant al Centrului Judetean de Comunicare, Luciana Baltes, masina respectiva apartine intr-adevar Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si transporta membri ai sectie de votare, care se deplasau cu urna mobila.

Masina cu afisaj electoral, in apropierea sectiei de votare din Vestem
Un barbat de 25 din Vestem a fost sanctionat contraventional, in urma unui incident electoral care a avut loc in localitate. Cineva a sunat la Politiet si a anuntat ca in apropierea sectiei de votare din Vestem este oprita o masina, iar pe ea este lipit un autocolant prin care se face propaganda electorala unuia dintre cei doi candidati la functia suprema in stat. Şoferul le-a declarat politistilor ca a ramas fara combustibil, in apropierea sectiei de votare, in timp ce se deplasa dinspre localitatea de domiciliu spre municipiul Sibiu. Dupa verificarile efectuate de politisti, acesta a mutat autovehiculul in curtea imobilului unde domiciliaza. Tanarul a primit avertisment scris.

Un barbat din Bradeni si-a fotografiat votul cu telefonul mobil

Un barbat din Bradeni s-a ales cu o amenda de 1.000 de lei, dupa ce a fost prins ca si-a fotografiat buletinul de vot. Incidentul a fost anuntat de catre politistul care pazea sectia de la Bradeni. Acesta le-a povestit colegilor sai de la Politia Agnita ca presedintele sectiei de votare din localitate a observat pe unul dintre cetatenii care isi exercitau dreptul de vot, in timp ce a fotografiat cu ajutorul telefonului mobil, buletinul de vot, stampilat cu optiunea proprie, cu toate ca pe usa de acces in sectia de votare era afisata aceasta interdictie.
de Ramona Gaina


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 07 decembrie 2009


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 04 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter