SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPD-L Sibiu: Trebuie remaniere!

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Presedintele PD-L Sibiu, Ion Ariton si vicepresedintele PD-L, Raluca Turcan sustin de la Sibiu remanierea Guvernului Boc. Ministrii luati in vizor de sibieni, dar si de alti parlamentari PD-L sunt cei ai economiei, finantelor, invatamantului si muncii. " Suta la suta vor fi remanieri dupa motiunea de cenzura si se vor cauta cele mai bune solutii pentru a continua reforma inceputa`, a declarat Ion Ariton, presedintele organizatiei PD-L Sibiu.

Deputatul PD-L, Raluca Turcan, a declarat la randul sau ca mai multi parlamentari democrat-liberali "considera ca se impune o restructurare reala a aparatului central". "Mai multi colegi din Colegiul Director si din grupul parlamentar al PD-L considera ca se impune o restructurare reala a aparatului central. Pana acum, nu exista o decizie in acest sens, urmand ca primul-ministru sa hotarasca si, eventual, sa propuna un proiect de reforma a administratiei centrale". Daca sibienii sustin remanierea doar la nivel declarative, deputatul PD-L de Mures, Mihai Opriscan, a declarat ca isi va da demisia din Parlament, daca pana la sfarsitul anului nu se restructureaza Guvernul si posturile bugetare. Opriscan a spus ca grupurile parlamentare ale PD-L din Camera Deputatilor si Senat au discutat ca votul impotriva motiunii de cenzura va fi "ultimul cec in alb" pe care il vor da Guvernului, adaugand ca au existat si unele conditii pe care vrea sa le vada puse in practica pana la sfarsitul anului, legate de restructurarea Guvernului si a posturilor bugetare.

Despre un eventual ministru sibian, nu poate fi vorba deocamdata. " Este greu de discutat o asemenea varianta acum. Depinde de ce minister va fi remaniat si de oamenii care ar fi compatibili pe acest domeniu. Oricum, va fi foarte greu de gestionat situatia de dupa aceasta remaniere, iar un eventual ministru neperformant ar fi chiar un dezastru pentru imaginea sa, pentru organizatie si partid`, sustin liderii PD-L Sibiu.

Parlamentarii PD-L le reproseaza ministrilor in principiu aroganta si lipsa de comunicare cu grupurile parlamentare ale democrat-liberalilor din Senat si Camera Deputatilor. Ministrul Finantelor a deranjat grupul parlamentar PDL prin "acel aer usor arogant si de independent politic", dar mai ales ca nu a venit sa prezinte la timp masurile care urmeaza sa fie luate si nici motivele acestora. "Ne asteptam, noi, ca si grup parlamentar, ca ministrul Finantelor sa vina sa ne prezinte fiecare masura la timp, sa ne prezinte motive. Dimpotriva, a amanat in doua-trei randuri intalnirea cu grupurile parlamentare. La singura intalnire pe care am avut-o si-a pastrat acel aer usor arogant si de independent politic si nu cred ca multi dintre colegi sunt dispusi sa inghitim doar efectele hotararilor lui Vladescu, fara a ne fi prezentate inainte. Si asta e un motiv pentru care multi dintre colegi au cerut o remaniere a lui Vladescu dupa ce trece motiunea, dupa ce primim transa si asa mai departe`, au apreciat aprlamentarii PD-L. Ministrul Muncii, Mihai Seitan, ar trebui remaniat, pentru ca "a iesit, in mai multe randuri, nu o data - ca se mai intampla sa gresesti - si-a vorbit alta limba decat vocea oficiala a Guvernului. Ministrului Educatiei i se reproseaza faptul ca in proiectul noii legi a invatamantului nu se regaseste niciunul din amendamentele propuse de democrat-liberali in Camera Deputatilor.

de Alin BRATU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 15 iunie 2010


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 04 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter