SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPe autostrada Sibiu - Orastie vom circula cu intarziere

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Autostrada Sibiu - Orastie nu va fi gata in luna aprilie 2013, asa cum ar fi trebuit. Cei patru anteprenori generali care trebuie sa realizeze lucrarile au fost prezenti ieri la Sibiu si au spus ca in cel mai bun caz autostrada va fi finalizata la jumatatea anului viitor, daca nu in luna septembrie. intarzierile, spun constructorii, nu tin de chestiuni care sa li se impute lor, ci, in cele mai multe cazuri, de alunecarile de teren.

Loturile III si IV, din judetul Sibiu vor fi finalizate cel mai probabil in octombrie - noiembrie 2013.

Potrivit managerului de proiect din partea Impregilo SA, lotul III, de care raspund ei, care are o lungime de 22 de kilometri, este in impas din cauza unor alunecari de teren din zona Apoldu de Sus. "Speram ca pana la sfarsitul anului 2013, lunile octombrie - noiembrie, sa putem finaliza lucrarile. Suntem in intarzieri deoarece in zona kilometrului 62 pe autostrada, se cunoaste o zona cu potential foarte mare de alunecari: zona Apoldu de Sus, unde au si aparut niste miscari masive de pamant care nu au putut fi prevazute de la stadiul de ofertare ", a spus managerul de proiect Dan Groza.

Tot din cauza alunecarilor de teren au aparut probleme si pe tronsonul IV, unde lucreaza Asocierea Astaldi - Euroconstruct Trading 98 - Astalrom. Sorin Scarlat, coordonatorul adjunct de proiect din partea Asocierii spune ca, pana la finalul anului 2013, autostrada va fi data in functiune. "Avem doua viaducte, unul in proportie de 95 la suta finalizat. Cel de al doilea, viaductul mic, in proportie de 40 la suta structura metalica. Cele doua viaducte sunt legate intre ele de o galerie artificiala si pentru prima data pe coridorul patru pe un traseu de autostrada, un tunel artificial de 340 de metri care este realizat in proportie de 40 la suta, stadiu fizic. Speram sa putem gasi o solutie tehnica viabila pentru a asigura functionarea autostrazii. Ca durata de finalizare va pot spune ca undeva spre sfarsitul anului 2013 autostrada se va putea pune in functiune ", a spus Sorin Scarlat, coordonatorul adjunct de proiect.

Bani de la UE

Rezolvarea problemelor care au aparut pe autostrada tin de bani, iar atat constructorii, cat si firma care se ocupa de supervizarea lucrarilor spera ca finantarea sa vina de la Uniunea Europeana. Directorul general al Consitrans, care se ocupa de supervizarea lucrarilor pe Autost rada Sibiu - Orastie a declarat ca banii de la UE ar putea rezolva problema. "impreuna cu Compania Nationala de Drumuri incercam cu toate eforturile si noi, consultantul si antreprenorii, sa expunem problema Uniunii Europene pentru a ne sustine, intrucat valoarea estimata a modificarilor ce vor fi necesare si a solutiilor tehnice ce trebuie aplicate aici pentru a avea o autostrada functionala pe o perioada de timp indelungata depaseste posibilitatile actuale de finantare ale statului roman. Speram, impreuna cu cei de la Companie (n. red. CNADR) ca demersurile noastre sa fie incununate cu succes si sa avem sprijinul Uniunii Europene pentru a finaliza acest contract in anul 2013 ", a spus Gabriel Valentin Teodorescu, director general Consitrans.

La expunerea stadiului fizic al lucrarilor pe autostrada Sibiu - Orastie au fost prezenti si reprezentanti ai loturilor I si II. La fel ca si reprezentantii firmelor care lucreaza pentru Loturile III si IV, ei au declarat ca lucrarile nu vor fi finalizate la termenul stabilit, acela de 13 aprilie 2013.
de Laura Buciu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 29 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 15 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter