SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPediatria a adaugat sase fotolii pentru mamele internate cu copiii

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a sporit posibilitatea mamelor de a ramane internate alaturi de copiii lor, insa doar cu sase scaune tip fotoliu, in conditiile in care Directia de Sanatate Publica a respins ferm cresterea numarului de paturi pentru mame, din cauza riscului mare de infectii intraspitalicesti pe care l-ar crea supraaglomerarea.

Dupa o petitie semnata de mai multe mame din Sibiu, care cereau ca fiecare parinte sa poata ramane alaturi de copil in cazul internarii, conducerea Spitalului de Pediatrie a cerut Directiei de Sanatate Publica Sibiu aprobarea suplimentarii numarului de paturi pentru apartinatori prin adaugarea a sase scaune tip fotoliu alaturi de patuturile copiilor in patru saloane de sugari. DSP a acceptat aceasta cerere, deoarece in cele patru saloane se respecta normativele de suprafata utila pe pat pentru mama si copil.

Fara paturi supraetajate

O alta varianta propusa de conducerea Spitalului de Pediatrie, la cererea mamelor, a fost supraetajarea paturilor din salonul pentru mame, aflat in Clinica de Pediatrie. Aceasta varianta a fost insa respinsa.

"Referitor la propunerea dumneavoastra privind supraetajarea paturilor din salonul de mame de la etajul I cu inca cinci paturi, aceasta nu se avizeaza din punct de vedere epidemiologic, intrucat nu se respecta normativul de suprafata utila de 7 metri patrati pe pat de spital si de asemenea, cresterea numarului de paturi peste cel existent sporeste riscurile de aparitie a unor infectii nosocomiale prin supraaglomerare", se arata in raspunsul Directiei de Sanatate Publica.

De altfel infectiile intraspitalicesti sunt pericolul asupra caruia avertizau si medicii din Pediatrie atunci cand li s-a cerut suplimentarea numarului de paturi pentru mame: "Nu ne putem asuma responsabilitati in plus fata de riscul cresterii infectiilor interioare de spital, dar nici nu putem neglija cererea justificata a mamelor".

Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu are 185 de paturi pentru copiii internati si 30 de paturi destinate apartinatorilor, ceea ce inseamna ca exista 16% din totalul paturilor din spital pentru mame.

Anul acesta, una din cladirile clinicii va fi mansardata si se vor crea noi saloane pentru mama si copil.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 08 martie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 iunie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter