SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGPediatrie, Sibiu: din trei copii internati, doar unul are alaturi si mama

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Conducerea Spitalului clinic de pediatrie Sibiu catalogheaza drept justificata petitia initiata de un grup de mame, care cer sa fie create posibilitatile de a fi internate alaturi de copiii lor bolnavi, ori de cate ori este nevoie.

Potrivit datelor facute publice de conducerea Spitalului, anul trecut s-au externat de la Pediatria din Sibiu 9.177 de copii si 2680 de mame, ceea ce duce la un raport de 3,4 copiii la o mama. Din cuplurile mama-copil internate, 718 `au beneficiat de conditii hoteliere peste standardul prevazut de lege`, se arata intr-un comunicat emis de Comitetul director al Spitalului.

`Comitetul Director, in sedinta comuna cu Consiliul Medical al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, a analizat cu intelegere si simt de raspundere petitia justificata prin care un grup de apartinatori (mame din Sibiu) solicita internarea tuturor mamelor ca insotitoare a copiilor bolnavi internati in spital. Internarile apartinatorilor copiilor bolnavi au respectat intocmai posibilitatile spitalului si mai cu seama reglementarile actuale privind circuitele specifice de spital, normativele sanitare in vigoare, precum si aprobarile Ministerului Sanatatii cu privire la aceste aspecte`, se mai arata in comunicatul amintit.

Creste numarul de mame, cresc riscurile

Dupa cum declara si in cursul zilei de ieri managerul Spitalului, Alexandru Mihut, pentru Turnul Sfatului, in prezent sunt in derulare investitii de suplimentare a numarului de paturi pentru apartinatori. De asemenea, este studiata si posibilitatea de a folosi paturi supraetajate in saloanele destinate exclusiv mamelor. Cresterea numarului de apartinatori creste, insa, si riscurile infectiilor, arata conducerea Spitalului.
`Spitalul, pe termen scurt, studiaza si posibilitatea suplimentarii cu paturi destinate apartinatorilor in conditiile spatiilor existente in acest moment, este adevarat cu argumentarea riscurilor de infectii interioare de spital si contravenind reglementarilor in vigoare, daca Directia de Sanatate Publica Sibiu si Ministerul Sanatatii vor aproba aceasta masura`.

Mame revoltate

In petitia on-line anexata scrisorii deschise ce a fost trimisa ieri autoritatilor, o serie de mame se arata extrem de revoltate in urma experientelor traite in cadrul Spitalului amintit.
`Copilul meu are doi ani si patru luni si am ajuns cu el de patru ori in situatia de a ne interna. Din fericire, stiam de la o prietena ca este exclus sa-mi las copilul singur, poate nu mi-as fi imaginat ce se intampla acolo. De fiecare data rezervele erau ocupate. De fiecare data am plecat si m-am internat cu el in alt oras. Si de fiecare data cand ma intrebau in Cluj sau Bucuresti, consternati, «pai, si de ce-ati venit pana aici» si auzeau motivul, nu ma credeau. (...) Intr-una dintre turele astea am stat timp de sapte ore in incaperea aia unde sunt patuturile. Cica in asteptarea unei rezerve. Am plans in rand cu ei si am cosmaruri si acum. Numai dorm si plang, nu fac nimic altceva. Cinci – sase - sapte copii o data. E absolut ireal. Stiam, dar pana n-am trait-o tot nu mi-am imaginat ce inseamna. Si eu sunt una din putinele mame care a avut ocazia sa vada asta. Dar copiii aia asta traiesc. Zi si noapte. Nu mai calc in Spitalul nostru de pediatrie cat traiesc`, semneaza Laura Opricean, in comentariile petitiei on-line.

Citeste si Mamicile din Sibiu cer Spitalului de Pediatrie: `vrem sa fim internate alaturi de copii`
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 02 februarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter